5 éve

Most már gitár nélkül is gitározhatunk!

Az egyik japán cég új terméke a zene és a mozgás szerelmeseinek nagy kedvence lesz! Íme, egy egészen újszerû, viselhetõ okoseszköz!

Ennek a különleges karkötőnek a mozgatása - pont fordítva, mint ahogy megszoktuk - vezéreli a zenét és kelti a hangokat, nem pedig a zene által meghatározott ritmusokra kell vele mozognunk.

A Motion Sonic projektjének keretében készült eszköz első ránézésre egy divatos karkötőre emlékeztet.

A japán cég ebbe az „ékszerbe” viszont egy hattengelyes érzékelőt épített, ami képes követni az elmozdulást, a forgatások szögét, a gyorsulást, sőt még mikrofonok is vannak benne- írja a HVG.

Ezeknek köszönhetően tudja összegyűjteni azokat az adatokat, amik segítségével mi magunk alkotjuk a zenét a mozgásunkkal!

Ha pedig két ilyen eszközt húzunk a csuklónkra, akkor úgy gitározhatunk, hogy nincs a kezünkben semmi, ami egy gitárra emlékeztetne.

Jelenleg csak a korai prototípusát fejlesztették ki, ami kicsit nehéz és állítólag kényelmetlen is, ráadásul egyelőre csak a beleépített mozgásfajtákra támaszkodva működik. Mivel saját hangszórót sem zsúfoltak bele, ezért egy Bluetooth-os hangszórót is kell hozzá párosítani, hogy használni lehessen.

Mindenesetre, ha piacra kerül, háttérbe szoríthatja a karaoke- készülékeket, és átveheti az uralmat a karaokebárokban is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!