5 éve

Így végezz tavaszi nagytakarítást a mobilodon!

Egy év alatt igen tekintélyes mennyiségû, felesleges és kihasználatlan adat gyûlik össze egy mobiltelefonon. Íme néhány tipp, amikkel gyorsabbá és "tisztábbá" varázsolható egy telefon!

1. Iratkozzunk le azokról a hírlevelekről, amikkel fölöslegesen bombáznak minket!

Azért, hogy a telefonon könnyebben és hatékonyabban kezelhető legyen egy e-mail fiók, érdemes a rendrakást ezzel kezdeni. Töröljük ki a szükségtelen, vagy felesleges leveleket, és iratkozzunk le minden olyan hírlevélről, amire semmi szükségünk!

Ha a levelekben nem találunk erre mutató linket, vegyük fel a kapcsolatot a céggel, amelyik a hírlevelet küldi, és szólítsuk fel: töröljenek minket az adatbázisukból!

2. Használjunk felhőket

Ha egy többtagú családban vagy nagyobb baráti társaságban filmeket, könyveket, zenéket vagy alkalmazásokat küldözgetünk egymásnak, egy közös felhő használata sok helyet spórol a telefonon!

Bárki hozzáférhet a feltöltött adatokhoz, és nem jönnek felesleges értesítések sem újabb chat-beszélgetésekről.

Ilyen felhő lehet például a Google Drive, a Dropbox, vagy a készülékgyártók saját felhői.

3. Csak az legyen rajta, amit tényleg használunk!

Szedjük le az összes olyan applikációt a telefonról, ami csak azért van fent, mert „menő”, vagy mert sokan használják, de mi még csak meg se nyitjuk őket! Nem kell, hogy feleslegesen foglalják a helyet!

4. Optimalizáljuk a tárhelyünket!

Nézzük át az üzeneteket, fotókat, videókat. Amelyik nem jól sikerült, vagy nincs rá szükségünk, töröljük. Ha fontos vagy szép emlék, másoljuk rá a számítógépre, vagy egy külső adathordozóra! Ott bármikor visszanézhetjük. A felesleges fájlok mind csak lassítják a telefont.

5. Használjuk pihenésre a telefont!

Ha rendelkezünk olyan funkcióval a telefonon, ami segíthet a pihenésben, például az alvás szabályozásában, használjuk!

Jót tesz a testnek, ha minden éjszaka ugyanannyit pihen, így hozzászokik valamihez, amitől jobban érezzük magunkat. Állítsuk be, hogy mikor kell felkelnünk és hogy mennyi alvásra van szükségünk, így telefonunk majd megmondja, mikor kell ágyba bújni!

Ha nehezen megy az elalvás, remek alvásgenerátor program például a Sleep! Meditációhoz, pihenéshez, munkahelyi relaxációhoz, de még egy kisgyerek elaltatásához is villámgyors segítség lehet az iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető alkalmazás!

(via)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!