Létrehozva: 2017.03.26.

Változhatnak az energiacímkék

Elektromos háztartási gépeink fogyasztási adatairól az energiacímkék tájékoztattak eddig. Azonban a jövõben várhatóan megváltozik a skálája. Új, A-tól G-ig beosztott skálával fogják osztályozni az eszközöket.

Szerző R.A.

Az Európai Parlament és az Európai Tanács közösen támogatták az újítás tervezetét. Azonban ahhoz, hogy ez meg is valósuljon, mindkét félnek hivatalosan is el kell fogadnia még a parlament közleménye alapján.

Immár húsz éve használják az üzletek polcain a háztartási gépeket besoroló rendszert, amely alapján a vásárlók tájékozódhattak a kiválasztott termék energiafogyasztási adatairól. Mostanra azonban a gépek nagy része már megfelel az elvárt követelményeknek, így nehéz megkülönböztetést tenni közöttük – számolt be a vg.hu. A tervezett módosítással fejlesztésekre szeretnék ösztönözni a gyártókat.

"Ma már szinte minden érintett termék 2.0-s minőségű. A rajtuk szereplő QR-kód vagy egy link irányítja az érdeklődőt egy olyan adatbázisba, amelyben hozzáférnek a szükséges információhoz. A jövő az ilyen adatbázisok és a használatukhoz szükséges alkalmazások létrehozásáé" – idézték a közleményben Dario Tamburranót, a parlament illetékes referensét.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek