Létrehozva: 2022.08.21.

Ezektől az ételektől sokkal jobban alszanak a gyerekek

A nyári szünet miatt rengeteg gyereknek felborult a napirendje, képtelenség idejében letenni őket, mert még este 10-kor is pörögnek. Mutatunk néhány ételt, amit érdemes vacsorára tálalni a kicsiknek.

 

Meglepő, de egyes ételekkel elősegíthető a könnyebb elalvás, és javítható a gyerek alvásminősége is, így aztán egyáltalán nem mindegy, mit eszik egy gyerek vacsorára. A következő ételek lazító, nyugtató hatásúak, tele vannak az egészséges fejlődéshez szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Bónuszként tartalmazzák az álomba szenderítő elengedhetetlen melatonint, mindezt természetes formában.

Banán

A cukros ételek felpörgetnek, ezért édességet soha ne adjunk vacsorára a gyerekeknek. A banán ellenben, bár finom édes, a benne található melatonin és szerotonin miatt kifejezetten nyugtató hatású. Magnézium tartalma is az ellazulást segíti. A pici izmaiban könnyebben oldódik a feszültség, gyorsabban elalszik tőle.

Meleg tej

Nagyanyáink meleg tejet adtak a gyermekeknek elalvás előtt. Mi már tudjuk, hogy miért: a fehér nedű titkos alkotórésze, a triptofán kifejezetten lazító, nyugtató hatású. A tej magas kalciumtartalma pedig a triptofán ezen hatását turbózza fel. A legkisebbeknek, egy éves kor alatt ne adjunk tehéntejet. Ha tehetjük, inkább szoptasd meg elalvás előtt.

Joghurt

A joghurt egy kifejezetten az emésztést segítő étel. Ha békés az emésztés, jobban alszik a gyermek. A joghurtban lévő hasznos baktériumok megakadályozzák a bélben a toxikus anyagok elszaporodását. Kalcium és foszfortartalma pedig a gyermek csontfejlődéséhez elengedhetetlen. (És itt nem a bolti, cukrozott, ízesített, adalékanyagokkal tömött, cukrozott, tartósítószeres joghurtokat gondolunk, előnyösebb, a natúr vagy a házi készítésű). Teljes értékű vacsora, ha a házi joghurtba zabpelyhet vagy nagyon puhára főtt barna rizst is keverünk.

Zabpehely

A zabban lévő hatóanyagok segítik az elalvást előidéző hormon, a melatonin termelését. Ez teszi a zabkását ideális vacsora fogássá. A főtt vagy puhított zabpelyhet keverhetjük meleg tejjel vagy villával szétnyomott banánnal. Ez az étel kellemesen megtölti a pici gyomrát, és hamar mély, édes álomba merül. Az alvás időtartama is megnő ettől a természetes csodaszertől.



 



 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

borsonline.hu

Ők a 7 leggondoskodóbb csillagjegyek! Te köztük vagy ?

hirtv.hu

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

ripost.hu

Meg ne próbáld! Ha ezt a számod hívod, milliókkal fognak átverni

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

astronet.hu

Április 24.: Szent György napja, az igazi tavasz kezdete

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Akkora pofonba szaladt bele a TV2 sztárja, hogy a fal adta a másikat

ripost.hu

Rémisztő, mit talált a térképet böngészve: videón a felfedezés

ripost.hu

Súlyos szívproblémával küzd a népszerű műsorvezető: „Vékony szálon csüng az élet”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-