Létrehozva: 2017.01.06.

Kiderült, mi történik a mellel szoptatás után

Ha a középiskolában sokat panaszkodtál a laposságod miatt, a természet egyenlíteni fog, amikor babát vársz: végre kipróbálhatod a C vagy még nagyobb kosaras melltartókat. De vajon mi történik, ha a baba megszületik, majd egy idõ után a szoptatásnak is vége lesz? Vajon búcsút mondhatsz a látványos ciciknek?

A normál, vagyis nem szoptató mell mérete elsősorban a benne található zsírszövet mennyiségétől függ - ennek köszönhető a sajnálatos tény, hogy ha sokat fogyunk, akkor nemcsak a hasunk és a fenekünk lesz kisebb, hanem a cicink is.

A szoptatás idején azonban a mellben működni kezdenek a tejmirigyek, sűrűbb lesz a szövet, és kitágulnak a tejcsatornák, amelyek a tejmirigyektől szállítják a tejet a mellbimbóhoz. A mell már a terhesség idején elkezd táplálékforrássá alakulni, így nem csoda, hogy megnő a mérete.

De mi történik ezekkel a sűrű szövetekkel, amikor véget ér a szoptatás időszaka? Sokáig azt hitték, hogy a már nem használt szövetek egyszerűen leépülnek, és kiürülnek a szervezetből. Ám a legutóbbi kutatás szerint a tejtermelő sejtek maguk is falósejtekké válnak, amelyek azzal segítik a leépülő sejtek kiürülését, hogy szó szerint felfalják őket. Így tisztul ki a tejcsatornákból a bennragadt tej, és az elöregedett sejtek.

Az azonban mindenkinél más, hogy ezek a változások milyen nyomot hagynak a mellen. A szoptatás önmagában nincs drámai hatással a mell állagára, de a terhesség nagyon is sokat változtat rajta.

A várandósok mellén vékonyabb lesz a bőr, áttűnnek rajta az erek, és az úgynevezett Montgomery-mirigyek (a bimbóudvar kis dudorai), sőt, a pigmentáció is megváltozik. A tejtermelés a szülés után mindenképp beindul, attól függetlenül, hogy tervezel-e szoptatni. Ezen kívül pedig terhességi csíkok is megjelenhetnek rajta.

Amikor pedig a szoptatás véget ér, sokan azt tapasztalják, hogy a terhesség idején, és a szülés után látott szép, kerek mellek egyszer csak eltűnnek, és a régi feszességet is magukkal viszik.

De ne csüggedj, ilyenkor sem a plasztikai sebész az egyetlen megoldás: egy jól szabott push-up melltartó mindig segít, ráadásul az edzőterem mellizom-gyakorlatai is képesek egy picit megemelni a melled.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

vg.hu

Orbán Viktor elmondta, mi Karácsony Gergely igazi bűne

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

magyarnemzet.hu

Szoboszlai bombagóljával is hangol a Liverpool a West Ham ellen + videó

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-