Magyar Péter fontos embere a csoportos rablásért elítélt testőr

POLITIK
LELKIZŐ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.17. 11:20

"Egy igaz példakép hagyott itt" - Mága Zoltán így emlékszik Kozma atyára

Mága Zoltán is gyászolja Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnökét.

Mága Zoltán szívhez szóló sorokkal búcsúzott az életének 85. évében elhunyt Kozma Imre atyától. Mint azt Facebook-oldalán írta, hajnalban egy igazi példakép hagyott itt minket, aki az irgalmasság megtestesítője volt, és aki életének minden pillanatát a szegények, a rászorulók szolgálatába állította. 

293A1784
Fotó: Szabolcs László

A hegedűművész kifejtette, Kozma atya embersége, alázata és az a mély szeretet, amellyel mindenkinek a szívéhez közelített, mindig példaértékű marad. Számára azonban ennél is többet jelentett!

Számomra nemcsak lelki támasz volt, de hűséges barát és elkötelezett segítőtárs is karitatív munkámban. Számtalan alkalommal együtt vittünk reményt és segítséget gyermekek, rászoruló családok és közösségek tízezrei számára – ott, ahol a remény és a hit oly gyakran kevésnek bizonyult. Imre atya szavai és tettei mély nyomot hagytak bennem. Ő tanított meg arra, hogy a legnagyobb erő a szív szeretetéből fakad, és hogy a hit és az emberség ereje végtelen

- írta Mága Zoltán.

Hálával gondolok vissza barátságára és arra a rengeteg segítségre, amit jótékonysági ügyeim felkarolásában nyújtott. Kozma Imre atya a remény fénye volt a szegények életében, és bölcsességével, jóságával mindannyiunkat gazdagított. Bár sokunk számára fájdalmas a távozása, életének fáradalmai után most megérdemelt békére talált. Az atya bár 85 évet élt, sokkal többet adott a világnak, mint amennyit valaha elvehetett volna. Nyugodj békében, Imre atya! Hálával és szeretettel őrizzük az emlékedet, és soha nem felejtünk el!

- zárta megható sorait a hegedűművész. Itt arról írtunk, hogy Orbán Viktor is gyászolja az elhunytat.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek