LELKIZŐ

Szerző Doris

Létrehozva: 2024.10.09. 06:00

Összeszorul a szív: így néz ki két hónappal a temetés után Boros Lajos sírja – fotók

A legendás rádióst két hónappal ezelőtt helyezték végső nyugalomra. A Ripost egyik olvasója a napokban Boros Lajos sírjánál járt. Elszomorodott.

Augusztus 12-én délelőtt vettek végső búcsút a 77 éves korában elhunyt legendás rádióstól, Boros Lajostól. Bár Boros Lajos Budapesten született, mindig is szorosan kötődött Nagykőröshöz, ezért Boros Lajos temetésére végül ott került sor, komoly rendőri készültség mellett.

Boros Lajos_IF_9837
Boros Lajos a nagykőrősi temetőben nyugszik (Fotó: Bors)

A legendás rádiós, Lali király sírja már a temetés napján szomorú látványt nyújtott, mindössze néhány kő díszítette az izraelita hagyományokhoz híven, ám azt hozzá kell tennünk, hogy sírköve technikai okokból csak körülbelül 1 év múlva lehet.

A Ripost olvasója a napokban a nagykőrösi sírkertben járt, egy hozzátartozója sírjánál. Már épp távozóban volt, csendesen ballagott a kijárat felé, amikor meglátta Boros Lajos végső nyughelyét, szinte közvetlenül a kerítés mellett.

Boros Lajos
Boros Lajos 1947-2024 – ez olvasható a fejfán (Fotó: Ripost olvasó)

Ahogy mondja, picit megdöbbent, arra számított ugyanis, hogy Boros Lajos sírja – ahogy ő fogalmazott – egy kissé elegánsabb.

„Nagy tisztelője voltam Boros Lajosnak, korábban nem telt el úgy reggel, hogy ne hallottam volna a hangját a rádión keresztül. Az ő műsorára keltem, ittam a teám, már csak ezért is megrendített a halála. 

Azt olvastam, hogy Nagykőrösön nyugszik, amikor viszont megpillantottam a sírját, a kis egyszerű, szinte gyermeki fejfával, picit megdöbbentem és elszomorodtam. 

Azt is észrevettem, hogy még mindig ott van az a szalag, amit Bochkor Gábor és Voga János küldött a temetésre. Micsoda triót alkottak ők hárman” – sóhajtott olvasónk, Ágnes, aki néhány képet is készített a sírról.

Boros Lajos sírja
 A Bochkor Gábor és Voga János által küldött szalag (Fotó: Ripost olvasó)

Boros Lajos megrázó dolgot mondott a halála előtt

Azt ugyan pontosan nem lehet tudni, hogy mi okozta Lali király halálát, ám az nem titok, hogy a legendás rádiós, mókamester régóta betegeskedett. Hat évvel ezelőtt, 2019-ben egy komoly szívműtét után kómába esett: öt héten át nem ébredt fel, a családja nagyon aggódott érte, de végül kinyitotta a szemét. Ébredése után rengeteg dolgot újra kellett tanulnia, többek közt járni is, de emellett teljesen megváltozott az életszemlélete is: úgy érezte, rengeteg szeretetet kapott, s meg kell szolgálnia azt.

A néhai rádiós legenda négy hónapja volt Köböl Anita vendége az ATV A nő háromszor című műsorának. Amikor a műsorvezető a kómáról kérdezte, illetve arról, milyen élményei vannak ezzel kapcsolatban, Boros a tőle megszokott humorral válaszolt:

"Ez egy kóma, egy kis vesegyulladással megízesítve. És turkáltak bennem a doktor bácsik, hogy miért kapja ezt a Boros. Vannak a kómának derűs pillanatai is. Felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy hagyjátok az élményt magatokon átélni. Mert ez egy élmény. És én ezt nagyon élveztem" – idézte fel Boros, aki nem egyenletesen ébredt fel, hanem voltak úgynevezett hullámok.

Boros Lajos
Boros Lajos sírja közvetlenül a kerítés mellett található (Fotó: Ripost olvasó)

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek