LELKIZŐ

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.09.24. 15:54

Elkezdődött Mihályi Győző temetése, családtagjai és pályatársai tucatjai kísérik utolsó útjára az elhunyt színművészt - Fotók!

A Jászai Mar-díjas művész tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Szomorú tragédiáról adott hírt lapunk augusztus végén: mindössze egy héttel a 70. születésnapja után ugyanis életét veszítette Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színművész, aki korábban a József Attila színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, és a miskolci Nemzeti Színházban is játszott többek között. A színészi munkája mellett pedig elismert szinkronszínész is volt, ő kölcsönözte többek között a szintén nemrég elhunyt Alain Delont. A legendás színművész hétfőn az esti órákban hunyt el, a temetését ma délután a Farkasréti temetőben tartják.

8G0A5874
A szertartás során Mihályi Győző szerettei, barátai és pályatársai is leróják tiszteletüket /Fotó: MG/Bors

A Bors lap kollégája jelenleg is a helyszínen tartózkodik, ahol 14 óra 30 perckor pontosan ütemezve megkezdődött Mihályi Győző utolsó útja. A szertartás végén a színészt a művészparcellában helyezik örök nyugalomra. A temetésen megjelent többek közt Sasvári Sándor, Hegedűs D. Géza, Nyertes Zsuzsa, Hirtling István, Fehér Anna, Papadimitru Athina, Trokán Péter és lányai Trokán Nóra és Anna, valamint a Szegedi Nemzeti Színház társulata is. A ceremónián jelen van Mihályi Győző volt felesége a két közös gyermekükkel, illetve a második felesége is, aki összetört a gyásztól. A lap információi szerint a színművésznek nem voltak egészségügyi problémái és tervekkel tele várta az őszi szezont, semmilyen előjele nem volt a tragédiának.

8G0A5936
A szertartáson részt vett Trokán Péter és két lánya Nóra és Anna is /Fotó: MG/Bors

Saját halottjának tekinti a színház Mihályi Győzőt

A népszerű színművészt a József Attila Színház – amelynek több mint húsz éven át volt elismert művésze – és a Színházi Dolgozók Szakszervezete is saját halottjának tekinti. Mihályi Győző a pályafutása alatt számos rangos elismerésben részesült, 1990-ben Jászai Mari-díjat kapott, 2007-ben érdemes művészként tüntették ki több évtizedes kiemelkedő színészi munkásságáért, 2015-ben megkapta a hódmezővásárhelyi önkormányzat által alapított Bessenyei Ferenc művészeti díjat, 2024-ben pedig a Magyar Hollywood Tanács Paramount Premium díját - írja róla a lap.

8G0A5892
Sasvári Sándor könnyek között búcsúzott barátjától /Fotó: MG/Bors

Ha további képekre is kíváncsiak vagytok a szertartás menetéről, akkor látogassatok el a Bors oldalára.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek