LELKIZŐ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.22. 14:17

"Kihúzták alólunk a talajt" - ellopták a Balkan Fanatik buszát, segítséget kér a zenekar

A csapat önsegélyező koncertet ad, hangszereket vásárolna a bevételből.

Önsegélyező koncertet tart a Balkan Fanatik október 12-én az Akvárium Klubban. Az elektro-etno csapat hangszereket vásárolna a bevételből, miután ellopták a csapat buszát.

Júniusban egyik percről a másikra kihúzták alólunk a talajt: egy koncertekkel teli hétvége előtti éjszakán ellopták a hangszereinkkel megpakolt buszunkat. A nyarat a hazai zenésztársadalom és barátaink példátlan összefogásának köszönhetően kölcsönhangszerekkel végigzenélhettük, mattot kaptunk. Nem csak a megélhetésünkről van szó, a koncertezés nekünk az életünk

 - idézte a zenekart az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény. Mint írták, a busz azóta sem került elő, a nyomozást lezárták, a Balkan Fanatiknak pedig hangszereket kell vásárolnia, hogy folytathassák a zenélést. Ez sokmilliós tételt jelent, és a csapat a közönséghez fordult segítségért.

A koncert az Akvárium NagyHalljában lesz október 12-én, és azt tervezik hogy annak teljes bevételét hangszervásárlásra fordítják. Akinek az alapárú jegyen felül is van kedve és lehetősége patronálni a zenekart, különböző összegű speciális támogatói belépőkből válogathat. Az ötlethez csatlakozott Copy Con és csapata - áll a közleményben.

A Balkan Fanatik egy producerduó, tagjai, Lepe (Lepés Gábor) és Yorgos (Tzortzoglou Jorgosz) több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött hozták létre 2002-ben a zenekart. Yorgos a Gépfolklórból és a Barbaróból volt ismert énekes, Lepe az elektronikus zene világából érkezett, Ákos csapatának tagja, Pierrot és Ganxsta Zoli producertársa és hangmérnöke is volt. Az általuk képviselt két, látszólag összeférhetetlen műfaj elegye teremtette meg a Balkan Fanatik egyedi világát. Lepe és Yorgos együtt felel a zenékért, szövegekért, a hangszerelésért, a programozásért, a samplerekért. A Balkan Fanatikban a zenészek, énekesnők, rapperek folyamatosan változtak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek