Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.09.09.

Dr. Zimány Linda: „Rettenetes agresszió van az emberekben”

A névtelen és nemtelen kritikák megérintik, amitől viszont igazán fél, azok a mögöttük álló emberek. Zimány Linda a saját bőrén tapasztalhatta meg, mi lehet az internetes bántalmazásból.

Napjaink egyik legforróbb fóruma a hazai hírességekről szól, ahol az internet népe minden digitális mozdulatukat dokumentálja, elemzi, és sokszor rágalmazó, becsületsértő vagy éppen verbálisan bántalmazó szavakkal illeti. Zimány Linda nem használja az oldalt, de tisztában van vele, mi folyik ott, és nem hagyja őt érintetlenül.

Zimány Linda, akit mindig megijeszt az online agresszió - Ripost
Zimány Linda is megtapasztalta már az online zaklatást (Fotó: Szabolcs László / hot magazin)

Rettenetes agresszió van az emberekben. A Reddit nevű oldal egyik fórumán például a felhasználók olyan embereket használnak verbális bokszzsáknak, akikkel életükben nem találkoztak. Léteznek olyan fórumok is az internet mélységeiben, ahogy a hírekből is hallhattuk az elmúlt napokban, ahol fizikai bántalmazásról is írnak, ami nem is tudom, hogyan juthat eszébe bárkinek. Engem mindig megijeszt az online agresszió, mert akik a billentyűzet előtt ilyen erőszakosak, azok előbb-utóbb az életben is azzá válhatnak. Nem tudom elképzelni, hogy ezek a szitkozódók posztolás után kedvesen álomba ringatják otthon a gyereküket, mint bárki más”magyarázta Linda.

Azt azért nem gondolom, hogy ez csak itthon jellemző, mindenhol a világon vannak ilyen ijesztő gondolatú, nem normális emberek.

Ő maga is megtapasztalta ezt, hiszen egyik online zaklatója már rács mögött van, és a másikat is ismerik a rendőrök, már csak a nemzetközi elfogatóparancsra várnak, hogy lecsapjanak rá.

Azonban szerinte van egy másik veszélye is a mindennapjaira az online pocskondiázásnak, ami talán nem annyira látványos, mint lekapcsolt bűnöző, de hosszú távon nagyon ártalmas.

Inkább az a félelmem, hogyha beengedem ezt a fajta negatív energiát az életembe, az nekem is rosszat tesz. Mindegy, hogy rólam van szó, vagy valakiről, akit ismerek személyesen. A bántás mindig rosszul esik.

Zimány Linda külföldön folytatja?

Nem zárkózik el attól, hogy külföldön éljen, de ehhez nyomós ok kell.

Ez függ attól, hogy hova köt az élet, hol talál rám a szerelem. Az ember megoldja a boldogságát, ingázhatnék. Európában – jó esetben – már 2 óra alatt el lehet jutni bárhová. Én nyitott vagyok, meglátjuk, mit hoz a jövő – jelentette ki Linda.

További érdekes sztártörténeteket olvashat a friss hot! magazinban (Forrás: hot! magazin)

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek