Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.10.

50 éves lenne Damu Roland – Így néz ki most a sírja

December lesz három éve, hogy a hányatott sorsú színész elhunyt. Damu Roland még csak az ötvenedik életévét töltötte volna a napokban. Úgy tűnik, volt, aki nem feledkezett meg róla. A Ripost a sírjnál járt.

Damu Roland szeptember 8-án töltötte volna az ötvenedik életévét. Nem volt túl sok barátja, az elmúlt időszakban talán éppen ezért kissé feledésbe merült a színész. Botrányaira azonban mindenki jól emlékszik…

Damu Roland
Damu Roland szeptember 8-án töltötte volna az 50. életévét (Fotó: Mediaworks Archívum)

Damu Roland egész élete egy küzdelem volt

A Jóban Rosszban egykori sztárját 2012 márciusában négy és fél év börtönbüntetésre ítélték barátnője, Palácsik Tímea bántalmazásáért és megerőszakolásáért. 2013. október 28-án Damut lakhelyéhez közelebbi, tököli börtönbe szállították át. A büntetés-végrehajtási intézetből végül a példás magaviselete miatt 2 év és 3 hónap után, 2015. április 6-án szabadult. Azonban az újrakezdés nem volt könnyű számára. Próbálkozott visszatérni a színpadra, egy ideig önálló előadásával szórakoztatotta egy barátja vendéglátó egységében mindazokat, akik még kíváncsiak voltak művészetére. A pszichiátriai kezelése alatt ismerkedett meg későbbi feleségével, akivel börtönbüntetése alatt, összeházasodott, 2015 novemberében derült ki, hogy gyermeket várnak. Magánélete sem jött egyenesbe, ugyanis hosszas huzavona után a kislányuk születése után, 2016-ban elváltak. Ez további problémákat okozott az életében, hiszen sokáig nem fizetett gyerektartást, ami miatt újra a bíróságon találta magát, ugyanis a gyermek gyámja – mivel elvették a kisbabát szüleiktől – feljelentette. Egy pillanatra sem adatott meg neki, hogy családban, boldogan éljen. Mintha a sors ellene lett volna, és számára a küzdelem, a problémák jutottak ki.

Még csak 50 éves lenne...

Erre enged következtetni a tragikus halála is. Megromlott egészsége miatt többször kényszerült orvosi kezelésre. Mégis váratlanul érte az országot, amikor a koronavírus-járvány idején a színész egyik ismerőse Damu Roland közösségi oldalán tájékoztatott mindenkit arról, hogy a színészt kórházba kellett szállítani, ahol kritikus állapotban, mélyaltatásban tartják az intenzív osztályon, hozzáfűzve mindenkit arra kért, mondjon el egy imát Rolandért. A Bors információi alapján kiderült, hogy Damut egyik kórházból a másikba szállították, és a koronavírus megbetegedése következtében az életéért küzdenek. Végül szervezete feladta, és 2021. december 27-én, 47 évesen elhunyt. Temetésének szervezetése hosszúra nyúlt, végül következő év február 22-én helyezték végső nyugalomra a Farkasréti temetőben.

Damu Roland sírja
Nem feledték születésnapját, két friss virágcsokor látható nyughelyén (Fotó: Ripost)

Megrongálták a sírját

Tavaly novemberben sajnos felháborító dolog történt a Farkasréti temetőben, ismeretlenek rongálták meg Damu Roland sírját. Az egyik családtagja, Tóth István megrökönyödve mesélt a Borsnak a történtekről.

Családdal, ismerősökkel és barátokkal gyakran látogatjuk meg Roland sírját, ez a napokban sem történt máshogy. 

"Azonban legutóbb, ami a szemünk elé tárult, arra nem voltunk felkészülve. Amikor odaértünk a nyughelyhez, akkor láttuk, hogy Roland neve le van fújva festékkel és papírok vagy levelek voltak odaszórva, amiben követelték vissza a tartozását" – mesélte lesújtva a színész rokona. Bár azt nem lehet tudni, hogy sikerült-e kézre keríteni Roland sírjának megrongálóit, az viszont egyértelmű, hogy az elkövetők nem tértek vissza a sírkertbe. Roland sírja azóta ugyanolyan szép és gondozott, mint annak idején, ezt pedig azok a fotók bizonyítják amit évfordulója alkalmából a Ripost készített. A színész szeptember 8-án töltötte volna az 50. életévét. Úgy tűnik, erről volt, aki nem feledkezett meg, ugyanis sírhelyén két gyönyörű, friss csokor is látható, ami minden bizonnyal mostanában került rá, bizonyára a születésnapjának évfordulója alkalmából.

Damu Roland sírja
Rendezett, gondozott Damu Roland sírja, bár kapcsolatai sem a családjával, sem ismerőseivel nem volt problémamentes Fotó: Ripost

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek