Létrehozva: 2024.08.15.

Sáfrány Emese az iskolai szekálásról: „Engem is csúfoltak…”

Kedvességre buzdít a sztármami. Sáfrány Emese diákként megtapasztalta, milyen csúfolva lenni, mára pedig még rosszabb lehet a helyzet a gyerekek körében.

Fontos ügy mellett emelt szót Sáfrány Emese. A hamarosan az Ázsia Expresszben is feltűnő légtornász az iskolai szekálással kapcsolatban posztolt, a Ripost-nak pedig elárulta: annak idején őt is csúfolták az osztálytársai.

Sáfrány Emese
Sáfrány Emese fontos üggyel kapcsolatban szólalt fel, elárulta, az iskolai szekálás őt is érintette (Fotó: Szabolcs László)

Sáfrány Emese: „Engem is csúfoltak annak idején"

A sztáranyuka a közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést, amivel arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyit számít egy kis kedvesség, milyen fontos azzal is figyelmesnek lenni, aki kicsit kilóg a sorból vagy gyengébben teljesít.

Sáfrány Emese úgy érzi, ha néhány ember változat a viselkedésén a posztját látva, már nyert (Fotó: Instagram)

Hamarosan kezdődik az iskola, fontosnak tartottam felhívni a figyelmet erre a témára, főleg most, hogy már az interneten keresztül is bántják egymást a gyerekek. Kezd eltűnni az együttérzés mind a gyerekekből, mind a felnőttekből” – vélekedett a Ripost-nak Emese. Sok esetben ha egy gyerek furcsán viselkedik, vagy gyengén teljesít az iskolában, akkor otthon sincs minden rendben. Fáj belegondolni is, mit élhet át, hogy hazaérve is rossz élmények érik, és az iskolában is bántást kap…”

A légtornász elárulta, az iskolás években alapvetően a menő lányok közé tartozott, de az alsós években ő is szembesült bántással.

Engem is csúfoltak annak idején. A diszlexiám miatt nehezen ment az írás-olvasás tanulása, emlékszem, hogy amikor hangosan kellett olvasni, nem ment jól, és az osztálytársaim kinevettek, és vannak rossz élményeim a tanárok reakciói miatt is. 

„Akkor még nem ismerték fel, nem tudták úgy kezelni a diszlexiát, mint manapság. Azóta már foglalkoztam a problémával, de mégis, életre szóló sebeket okozott a gúnyolás, sokáig szorongtam, ha egy új szöveget kellett felolvasnom mások előtt” – idézte fel Emese.

Empátiára neveli a kisfiát a sztáranyuka

Később már a népszerű lányok közé tartoztam, a legtöbb bulit én szerveztem, a diákönkormányzat vezetője voltam. Felnőtt fejjel már sajnálom, de volt, hogy én is megmosolyogtam azokat, akik például tesiórán ügyetlenebbek voltak. Ezt ma már bánom, de gyerekként nem tudtam, mit lehet ezzel okozni. Pont ezért tartom fontosnak, hogy a kisfiamat már most empátiára tanítsam. Ha a játszótéren sír mondjuk egy kislány, odaküldöm, csak simogassa meg, kérdezze meg, mi a baj. Már magától is érzi, ha mondjuk otthon rossz kedvem van, akkor odajön hozzám megvigasztalni” – árulta el Emese. „Ismert emberként sokakhoz eljutnak a bejegyzéseim, és ha csak páran változtatnak a hozzáállásukon, én azt sikerként könyvelem el.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek