Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.31.

Aranyból van a szíve: Autista kislánynak segít Kálloy Molnár Péter

A színész szívén viseli az emberek sorsát, ha csak egy kedves szóval is, de örül, ha feldobja mások kedvét. Kálloy Molnár Péter most gitárt ragadott, és zenekarával adománygyűjtést szervezett egy kislány megsegítésére.

Kálloy Molnár Péter ízig-vérig művész és tanár, aki szívén viseli a diákjai sorsát is. A színész azonban nemcsak a színház és a színművészet keretein belül igyekszik jót csempészni a világba. Sokan nem tudják, de már hosszú ideje igyekszik egyengetni az útját egy autista kislánynak és édesanyjának

Kálloy Molnár Péter
Kálloy Molnár Péter rögtön szervezni kezdte az adománygyűjtő estet (Fotó: Markovics Gábor)

„Már régóta szórakoztatok programokkal egy szolnoki kislányt és édesanyját, ugyanis az ifjú hölgy hatalmas színház- és filmrajongó. Az anyuka egyedül neveli a kislányt, mert sajnos az apuka elhagyta őket. De szerencsére most egy olyan lehetőség kapujában állnak, ami mindkettejüknek hatalmas előrelépés lehet, ugyanis a fiatal lány egy miskolci specifikus otthonba költözhet, ahol tanítják és programokat szerveznek nekik” – kezdte a Ripost-nak Kálloy Molnár Péter.

Rögtön szervezni is kezdtem az adománygyűjtő zenés előadást a szolnoki Szigligeti Színházba, akik szívesen nyújtottak segítő jobbot szeptember 3-ra. Mellettünk még Stáhl Judit, Farkas Izsák és Novák Péter is ott lesz, akik rögtön igent mondtak, amikor felhívtam őket az ötletemmel. Így garantált a jó hangulat, az előadás ingyenes, csak regisztrálni kell, és az adomány egy az egyben a fiatal lány oktatására megy majd

– mesélte mosolyogva a színművész.

Kálloy Molnár Péter: „A tehetséget nem lehet tanítani”

Kálloy Molnár Péter 2023-tól Ilja Bocsarnikovsz és Oberfrank Pál társaságában osztályfőnöke egy prózai színészosztálynak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A színész korábban elmesélte a Borsnak, hogy ez számára is egy új kihívást jelent, hiszen most az iskolapad másik oldalán kell helyt állnia.

„Azt kijelenthetem, hogy a tehetséget nem lehet tanítani, de a szakmai minimumot át tudom adni a diákoknak. Mi az, amit tudni érdemes erről a kihívásokkal teli, de gyönyörű szakmáról! Hogy néz ki kívülről egy-egy megvalósítása a szerepeknek, hogy a rendezőnek, ezáltal a nézőnek jó élmény legyen egy darab vagy egy film megnézése — kezdte Kálloy Molnár Péter, aki azt is hozzátette, hogy igyekszik a saját tapasztalatait átadni, és arra biztatni a tanulókat, hogy merjék kipróbálni magukat.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek