Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
Létrehozva: 2024.08.19.

„Egy korszak véget ért!” – Az egész világ gyászolja Alain Delont

Egy újabb filmcsillag távozott. Elhunyt Alain Delon. A színészt az egész világ gyászolja, nem csak a művészek, hanem rajongók, tisztelői is. A szomorú hír után az internetet elárasztották a megható gondolatok, ezekből idézünk néhányat.

Gyászol az egész világ! Ahogy azt korábban megírtuk, 88 éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb filmikonja, Alain Delon francia filmsztár. A lesújtó hírt a színész gyermekei közölték. 

Alain Delon megszámlálhatatlan nagysikerű filmben játszott (Fotó: MPP / Bestimage / Northfoto)

Alain Delon jövőre lett volna 90 éves

Azt tudni lehetett, hogy Delon egészsége több szélütést követően az utóbbi időben rohamosan romolott. 2024-ben egy francia bíróság gyámság alá helyezte a színészlegenda megfelelő orvosi ellátása érdekében, amit később kiterjesztettek a pénzügyeire is.

Alain Fabien, Anouchka és Anthony, valamint (kutyája) Loubo nagy fájdalommal tudatják apjuk eltávozását. 

Békésen hunyt el Douchyban található otthonában három gyermeke és családja körében. (...) 

"Családja tisztelettel arra kér mindenkit, hogy tartsák tiszteletben magánszféráját ebben a gyász e rendkívül fájdalmas pillanatában” – áll a család nyilatkozatában.

A színészóriás halála sokakból olyan érzéseket váltott ki, amit közösségi oldalaikon is megosztottak, ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

Liptai Claudia: „Halálával ismét elmúlik valami klasszikus”

Kislányként amikor először megnéztem a Fekete Tulipánt halálosan szerelmes lettem. 

"Utána én voltam otthon a Lady, a rövid kis hajamra törölközött tettem, hogy hosszúnak tűnjön felültem fordítva a támlás székemre amire ráraktam az ugrókötelet és így lovagoltam Alain Delon felé. Aztán ez a rajongás megmaradt tizenévesen is, annyira, hogy még az iskola helyett a Bartók mozit választottam 10-kor, 12-kor és délután 2-kor is, csak hogy újra és újra megnézzem az Egy Zsaru bőréért filmet. Lehet nem ő volt az egyik legjobb színész a világon."

Lehet nem ő volt az egyik legjobb ember a világon. De az biztos, hogy halálával ismét elmúlik valami klasszikus.

"De számomra mégiscsak az az “álendölonos” rész hagy űrt ami még a gyerekkoromra, anyukámékra valami gondtalanságra emlékeztet. Isten önnel Monsieur! 🥺” – írta a színésznő Facebook-oldalán.

Rónai Egon oldala: „Nagyon beteg volt utolsó éveiben”

 

Gyakran használjuk, hogy valamitől egy korszak véget ért. És most tényleg. Meghalt Alain Delon! Az 50-es, 60-as évek kétségkívül meghatározó filmszínésze és férfiideálja volt. Rendezők és nők harcoltak kegyeiért más-más okból. A francia film fénykorában Belmondóval, barátjával és konkurensével egy korszak legendáivá váltak."

Nagyon beteg volt utolsó éveiben, talán megváltás számára, hogy elindulhatott Belmondo és nagy szerelme, Romy Schneider után. 88 évet élt. 

"Itt marad az Egy zsaru bőréért, a Skorpió és a többi filmklasszikus. Isten nyugosztalja” – írja a televíziós újságíró közösségi oldalán.

Oszter Alexandra egy poszttal fejezte ki tiszteletét a világsztár előtt.

BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság: „Számos filmben játszotta a zsaru szerepét

Hát elment egy újabb legenda."

A francia színész különösen kedvelte a bűnügyi sztorikat, számos filmben játszotta a zsaru szerepét és rendezőként is jegyzett jónéhány akciófilmet, rendőr sztorit.

"Isten veled, Alain Delon! (1935-2024) Volt egyszer egy zsaru (1972) Zsarutörténet (1975) Egy zsaru bőréért (1981) A zsaru szava (1985) Ne ébreszd fel az alvó zsarut (1988) – a teljesség igénye nélkül” – olvasható a BRFK posztjában.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek