Létrehozva: 2024.07.06.

„A kiszolgáltatottságot viselem a legnehezebben” – Hosszú ideig tart Kandász Andrea felépülése súlyos balesetéből

A népszerű televíziós karjai még egy ideig gipszben lesznek. Kandász Andrea folyamatosan családja segítségére szorul. A kiszolgáltatottságot viseli a legnehezebben, de a legintimebb dolgokat is megpróbálják humorral kezelni.

Június végén szenvedett súlyos biciklis balesetet Kandász Andrea. A műsorvezető a saját sávjában haladt, amikor egy másik kerékpározó szemből nagy sebességgel nekiment – az ütközés következtében Andi mindkét alkarja eltört. 

Kandász Andrea
Kandász Andrea mindkét keze eltört, lánya, Lola és férje, Feri van mindenben a segítségére (Fotó: Nagy Zoltán)

Kandász Andrea családját a nehézségek még jobban összekovácsolják

Kandi azonnal kórházba került, egyik karját műteni kellett, és mindkettőt begipszelték. A Ripostnak számolt be állapotáról, és arról, hogyan boldogul a hétköznapokban.

A legelfoglaltabb időszakban vagyunk, áprilistól szeptemberig nagyon sokat dolgozunk. Cégvezetőként semmiből sem maradhatok ki. Rengeteg e-mail-es egyeztetés, tárgyalás zajlik, amikre eddig mindig én válaszoltam, most pedig a telefont is nehéz felvenni.”

Jelenleg mindenhez Lola vagy Feri segítségét kérem.

„Óriási szerencse, hogy itthon van a stúdiónk, és nem kell bejárnom a TV2-be. Nem tudok autót vezetni, kilincset lenyomni, felöltözni, levetkőzni. Minden szempontból ők a legnagyobb támaszaim, mondhatni ők a két kezem. Nagyon gyógyszerellenes vagyok, már igyekszem elhagyni a fájdalomcsillapítókat is, de például tegnap rosszul feküdtem a karomra, és az éjszaka kellős közepén kellett felkeltenem a férjem, hogy segítsen bevenni a tablettát” – kezdte lapunknak a Kandászmamik című műsor megálmodója.

„Türelmesnek kell lennem magammal”

Andinak és családjának ez egy rendkívül nehéz időszak, de a kialakult helyzet még jobban összehozta őket, pedig eddig is nagy szeretetben és tiszteletben éltek.

Ez most mindnyájunk számára egy tanulási folyamat, sok mindenben kell kompromisszumot kötni úgy a munka, mint a magánélet terén.

„Türelmesnek kell lennem magammal és a segítőmmel kapcsolatban is. Ezt is most tanulom, mert a személyiségem pont az ellenkezője, jövök, megyek, gyorsan csinálok mindent, most viszont lassítanom kell, és muszáj alkalmazkodnom más ritmusához. Apró konfliktusok persze vannak, de mindent megpróbálunk humorral kezelni” – mesélte Kandi, aki hiszi, a történtek arra intik, hogy kicsit vegyen vissza a tempóból, lassuljon le.

„A humor sok mindenre megoldás”

Kandi és Feri 27 éve alkot egy párt. Az intimebb helyzetek azonban eleinte mindnyájuk számára kissé bizarrak volt, de mint oly sok mindent az életükben, ezt is humorral kezelik.

A kiszolgáltatottságot viselem a legnehezebben. Amikor hazajöttünk a megműtött karommal, ki kellett alakítani egy olyan napi rutint, ami követhető.”

Amikor először mentem egyedül a mosdóba, ott jöttem rá, hogy nem tudom segítség nélkül lehúzni a nadrágomat és a fehérneműmet.

Megoldást kellett találni arra, úgyhogy most szoknyában vagyok, és átmenetileg nem viselek bugyit” – mesélte mosolyogva. „Nem zárjuk a mosdó ajtaját, mivel nem tudom a kilincset használni. A férfiak ebből a szempontból is sokkal könnyebb helyzetben vannak. Nekünk, nőknek bizony van még papírhasználat is. Na, ehhez kell Feri vagy Lola segítsége” – fűzte hozzá a tévés. „De most már ezen is nevetünk.”

A humor sok mindenre megoldás, erre is. Úgy próbálom felfogni, mintha fürdetne.

„Számukra nem ismeretlen a testem, egymás között ilyen módon nincsenek kellemetlen pillanatok” – árulta el.

Kandász Andrea és férje
Kandi és Feri 27 éve alkot egy párt, a tévésnek most is férje a legnagyobb támasza (Fotó: Nagy Zoltán)

Július 9-én szedik ki a műtött karjából a varratokat

A műsorvezetőnek még egy ideig türelmesnek kell lennie, hogy annyira visszakapja a kézhasználatát, hogy ne szoruljon mindenben segítségre.

A bal kezemen teljes gipsz van, az július 28-a körül fog lekerülni.”

A jobb kezemet megműtötték, július 9-én fogják a varratokat kiszedni, akkor dől el, mi lesz a következő lépés.

„Annyi javulást viszont már most érzek, hogy korábban egy papírpoharat sem tudtam felemelni, olyan gyengék voltak az ujjaim, de a bal kezemben már érzem az erőt. Nem tudok még nyomást gyakorolni vele, de már valamennyit tudok fogni. A gipsztől viszont nem tudom hajlítani a kezem. Hosszú út vár rám, hiszen mindezt majd egy gyógytorna követi, de várom azt a pillanatot, hogy ilyen módon ne szoruljak segítségre” – mesélte lapunk érdeklődésére Kandi.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek