Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
LELKIZŐ

Szerző P. Flóra

Létrehozva: 2024.07.13.

Diana hercegnő szívén örök sebet ejtett Károly ezzel a 4 szóval

Bár nézők milliói számára meseszerűnek hatott Diana és Károly esküvője, a színfalak mögött komoly drámák zajlottak.

Károly király csak néhányszor találkozott Diana Spencerrel, mielőtt feleségül kérte. Később állítólag azt mesélte a barátainak, hogy kétségbeesetten igyekezett lemondani az esküvőt, mivel nem volt alkalma megismerni a 20 éves menyasszonyát, de tudta, hogy már késő, és "csak túl kell élnie" a dolgot. Bár a színfalak mögött gondok voltak, a több milliónyi néző ebből semmit sem vett észre, és boldogan nézték egy tündérmese kibontakozását a királyi esküvőn.

Fotó: AFP

A pár a nagy nap előtt adott egy interjút az eljegyzésük alkalmából. Diana ezt később borzasztónak titulálta és Károly egyik válasza különösen mély sebet ütött a szívén. A Diana: In Her Own Words-ben ezt mondta: "Aznap volt ez a borzasztó interjúnk, amikor bejelentettük az eljegyzésünket. És ez a nevetséges riporter azt mondta: "Szerelmes vagy?" Arra gondoltam, milyen arcátlan kérdés. Így hát azt mondtam: 'Igen, persze, azok vagyunk', és Károly megfordult, és azt mondta: »Bármit is jelentsen a szerelem.« És ez teljesen megrázott, azt gondoltam, ez milyen fájdalmas válasz."

Károly 1981. február 3-án kérte meg Diana kezét a windsori óvodában. A kérdés feltevése után azonnal felhívta az anyját, II. Erzsébet királynőt. A Channel 5 Charles és Di: Az igazság az esküvőjük mögött című dokumentumfilmjében a királyi életrajzíró, Christopher Wilson így nyilatkozott: „Nem kapta fel a karjába, és nem ölelte meg, és nem tett semmit, amit megtehetnénk, amikor megkérjük valaki kezét, akit szeretünk. Felhívta az anyját, és ennyit mondott: »Megtettem, Megkértél, hogy vegyek el valakit, és megoldottam.«"

 

A királyi szakértő, Ingrid Seward kifejtette, hogy az eljegyzés korántsem volt romantikus. Azt állítja, hogy Diana valóban nevetni kezdett, amikor feltette neki a kérdést Károly. Azt mondta: "Nevetésben tört ki, azt hiszem, valószínűleg az idegei kikészültek. Nem gondolta, hogy ez a legromantikusabb ajánlat, de megkérték a kezét."

Károly még egy hibát vétett: a gyűrű, amivel megkérte Diana kezét, egy katalógusban szerepelt. A királyi családban az volt a szokás, hogy egyedi gyűrűvel tettek ajánlatot, amelyet mindig az alkalomra készíttettek. Károly ezzel is megalázta Dianát, hiszen egyáltalán nem érdekelte se az eljegyzés, se a hagyományok.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek