Létrehozva: 2023.05.22.
Módosítva: 2023.05.22.

"Őket is érte atrocitás" - gyermekeiről mesélt Pápai Joci

Pápai Joci tudja, hogy gyermekei sokkal inkább ki vannak téve az iskolai bántalmazásnak azáltal, hogy szüleik ismertek. Ennek fényében neveli fiát és lányát is, akiket bár óvott mindentől, így is érte őket atrocitás.

A Bors Zánkára, egy rendkívüli osztályfőnöki órára kísérte el Pápai Jocit, aki Tóth Gabival együtt 60 kisdiáknak mesélt a sikerekről és az ehhez vezető nehéz útról. A két híresség emellett arról is szót ejtett, hogy annak idején őket is sok bántás érte az iskolában. Főleg Jocit, aki mindkét oldalt megtapasztalta: volt, hogy őt csúfolták, de bevallotta azt is, hogy sokszor kiközösítette a társait is. Bár nem büszke rá, úgy érzi, fontos erről beszélni, főleg a fiatalokkal, akik sokszor nem is érzik át, mekkora károkat okozhatnak ezzel másoknak. 

Pápai Joci kisfia is megtapasztalta az iskolai csúfolódást (Fotó: TV2)

"Visszagondolva az én gyerekkoromra azt gondolom, hogy a gyerekek sem szentek, hiszen az ő korukban még egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy mit csinálnak, és az milyen következményekkel járhat. Jó néhány esetben fordult elő velem is, hogy én sem tudtam, mit csinálok és mit okozhatok a tetteimmel. Sajnos előfordult, hogy kiközösítettem más gyerekeket, vagy éppen engem bántottak. Az egyetlen mentségem, hogy ilyen esetekben mindig megszólalt bennem egy belső hang, tudtam, hogy ez így nincs rendjén. Nyilván bocsánatot is kértem, vagy éppen engesztelésül odaadtam a legjobb kabátomat. Ez a kép máig tisztán él bennem. Amikor bántottam valakit, annyira megsajnáltam, hogy nekiadtam a kabátomat. A lelkiismeretem mindig megszólalt, és nagyon bízom abban, hogy másoknál is így működik. A mai világban viszont azt látom, hogy sokan másként állnak ehhez..." - mondta a Borsnak Joci, akinek sajnos a gyermekei is megtapasztalták, milyen az, ha csúfolják vagy éppen kiközösítik őket. Főként a fia, Zalán, aki népszerű diákként nem tudja elkerülni ezeket a helyzeteket. 

 

Még nem kellett közbeszólnia

Joci úgy véli, hogy a gyermekeinek meg kell tanulnia kezelni a kényesebb szituációkat is. Éppen ezért, amíg nem léptek át egy bizonyos határt, addig nem szeretne beleszólni a dolgukba, ellenben sokat beszélgetnek róla. Mint mondja, egyelőre még nem fajult el odáig egy ellentét, hogy szülőként szólnia kellett volna.

Egy szülő nehezen fogja vissza magát, ha a gyermekét bántják. Ezzel szerintem mindenki egyetért velem. Az én gyerekeimet is érte már ilyesfajta atrocitás, bár szerencsére nem fordult elő sűrűn.

"A lányomat mondjuk abszolút elkerülték ezek a dolgok, de a fiamnál már más a helyzet. Ő sokkal harsányabb, ráadásul egy központi személyiség: humoros, jó sportoló, vagány gyerek. Azt hiszem, hogy egy bizonyos pontig engedem, hogy megtapasztalja ezeket a dolgokat, hogy megtanulja kezelni őket. Még nem volt olyan, hogy nekem közbe kellett volna lépni, de nagyon sokat beszélgetünk, szeretnék mindenről tudni és a támasza lenni. Ez ugyanis a legnagyobb segítség egy szülő részéről, ha a gyermeke támasza marad egy életen át" - fogalmazott az énekes.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

hirtv.hu

Láncreakció – Brit elemző: teljes ukrán dandárok nem hajlandók engedelmeskedni parancsnokuknak + videó

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

travelo.hu

Csodájára járnak a színpompás dunántúli völgynek, ahol azáleák virágoznak

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Házasság első látásra: Hilda az ágyába csalta Lacit, a kamerák mindent vettek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Paprika Dorina drámai vallomása: "Nem tudni, hogyan lehet nekem gyermekem"

LELKIZŐ

"A kommentelők egy része szerint még csak ember sem vagyok, nemhogy magyar" – Gyűlöletcunami zúdul hazánk legszebb lányára

LELKIZŐ

Felfoghatatlan gyász: Meghalt a Harry Potter és a Star Wars sztárjának felesége, hatalmas a fájdalom