2010 óta nyolcszor annyi pedofilt ítéltek el, mint korábban

POLITIK
Létrehozva: 2023.05.22.
Módosítva: 2023.05.22.

"Őket is érte atrocitás" - gyermekeiről mesélt Pápai Joci

Pápai Joci tudja, hogy gyermekei sokkal inkább ki vannak téve az iskolai bántalmazásnak azáltal, hogy szüleik ismertek. Ennek fényében neveli fiát és lányát is, akiket bár óvott mindentől, így is érte őket atrocitás.

A Bors Zánkára, egy rendkívüli osztályfőnöki órára kísérte el Pápai Jocit, aki Tóth Gabival együtt 60 kisdiáknak mesélt a sikerekről és az ehhez vezető nehéz útról. A két híresség emellett arról is szót ejtett, hogy annak idején őket is sok bántás érte az iskolában. Főleg Jocit, aki mindkét oldalt megtapasztalta: volt, hogy őt csúfolták, de bevallotta azt is, hogy sokszor kiközösítette a társait is. Bár nem büszke rá, úgy érzi, fontos erről beszélni, főleg a fiatalokkal, akik sokszor nem is érzik át, mekkora károkat okozhatnak ezzel másoknak. 

Pápai Joci kisfia is megtapasztalta az iskolai csúfolódást (Fotó: TV2)

"Visszagondolva az én gyerekkoromra azt gondolom, hogy a gyerekek sem szentek, hiszen az ő korukban még egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy mit csinálnak, és az milyen következményekkel járhat. Jó néhány esetben fordult elő velem is, hogy én sem tudtam, mit csinálok és mit okozhatok a tetteimmel. Sajnos előfordult, hogy kiközösítettem más gyerekeket, vagy éppen engem bántottak. Az egyetlen mentségem, hogy ilyen esetekben mindig megszólalt bennem egy belső hang, tudtam, hogy ez így nincs rendjén. Nyilván bocsánatot is kértem, vagy éppen engesztelésül odaadtam a legjobb kabátomat. Ez a kép máig tisztán él bennem. Amikor bántottam valakit, annyira megsajnáltam, hogy nekiadtam a kabátomat. A lelkiismeretem mindig megszólalt, és nagyon bízom abban, hogy másoknál is így működik. A mai világban viszont azt látom, hogy sokan másként állnak ehhez..." - mondta a Borsnak Joci, akinek sajnos a gyermekei is megtapasztalták, milyen az, ha csúfolják vagy éppen kiközösítik őket. Főként a fia, Zalán, aki népszerű diákként nem tudja elkerülni ezeket a helyzeteket. 

 

Még nem kellett közbeszólnia

Joci úgy véli, hogy a gyermekeinek meg kell tanulnia kezelni a kényesebb szituációkat is. Éppen ezért, amíg nem léptek át egy bizonyos határt, addig nem szeretne beleszólni a dolgukba, ellenben sokat beszélgetnek róla. Mint mondja, egyelőre még nem fajult el odáig egy ellentét, hogy szülőként szólnia kellett volna.

Egy szülő nehezen fogja vissza magát, ha a gyermekét bántják. Ezzel szerintem mindenki egyetért velem. Az én gyerekeimet is érte már ilyesfajta atrocitás, bár szerencsére nem fordult elő sűrűn.

"A lányomat mondjuk abszolút elkerülték ezek a dolgok, de a fiamnál már más a helyzet. Ő sokkal harsányabb, ráadásul egy központi személyiség: humoros, jó sportoló, vagány gyerek. Azt hiszem, hogy egy bizonyos pontig engedem, hogy megtapasztalja ezeket a dolgokat, hogy megtanulja kezelni őket. Még nem volt olyan, hogy nekem közbe kellett volna lépni, de nagyon sokat beszélgetünk, szeretnék mindenről tudni és a támasza lenni. Ez ugyanis a legnagyobb segítség egy szülő részéről, ha a gyermeke támasza marad egy életen át" - fogalmazott az énekes.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A britek szerint Európa elvesztette a világháborút

origo.hu

Drámai hírek érkeztek Bruce Willis állapotáról

borsonline.hu

"Már nem veszi el tőlünk senki, kisfiam" - szörnyű csapás érte Curtiséket, kisgyermekét vigasztalja

hirtv.hu

Orbán Viktor Svédországgal kötött megállapodásától zeng a nemzetközi sajtó + videó

ripost.hu

Gyászol Koltai Róbert: „Még fel sem tudtam fogni”

vg.hu

Lottónyertes: egy ország irigyli, de nem jut csak úgy hozzá a pénzéhez – így fizeti ki a rekordösszeget a Szerencsejáték

origo.hu

Váratlanul szakított a TV2 álompárja

lakaskultura.hu

Ezt a 7 dolgot nem szabad a mosogató alatti szekrényben tárolni

life.hu

A tartós megoldás: a hüvelyflóra regenerálása a mindennapokban (hirdetés)

origo.hu

Így válasszunk műfüvet! Közel 40 százalékkal nőtt a műpázsitot választók száma ( hirdetés)

life.hu

Nem csak a tűrőképességeden múlik, hogyan éled meg a havivérzéssel és a PMS-sel járó fájdalmakat (hirdetés)

ripost.hu

3,7 millió helyett egy forintot sem fizet a TV2 Hódi Pamela férjének

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Aggódnak a rajongók Nemazalányért

LELKIZŐ

MC Hawer lemondott a szerelemről: „Mindegyikbe kicsit belehaltam”

LELKIZŐ

„Nem fogom az időmet vesztegetni” – Varsányi Réka kitálalt Alekoszról

LELKIZŐ

Bunyós Pityu komoly műtéten esett át: "Nagy bajban voltam"

LELKIZŐ

"Picit beletörött a bicskám" - ezért szakított Tóth Gabi

LELKIZŐ

5-8 millió forintos munka: rettegve ment dolgozni Aurelio

LELKIZŐ

Opitz Barbi: „Nem nyúltam káros szerekhez”

LELKIZŐ

Gyászol Koltai Róbert: „Még fel sem tudtam fogni”