Létrehozva: 2023.04.05.

Kétszer jött vissza a halál torkából: így ünnepelte a 73. születésnapját Bangó Margit

A Kossuth-díjas énekesnő túl van két nagyon komoly betegségen, ennek is köszönhető, hogy annyira örül a születésnapjára szervezett családi bulinak, mint talán még semminek az életben.

Április negyedikén töltötte be a 73. életévét az ország egyik legelismertebb és legmegbecsültebb előadóművésze, Bangó Margit, Kossuth-díjas művész. A jeles napra már hetek óta készül a família apraja-nagyja, ki az italokat intézi, ki a hidegtálakat, a másik a terítékért felel, a harmadik pedig arra figyel, hogy ezt a seregnyi embert úgy mozgassa, hogy senki se legyen a másik lába alatt. 

Bangó Margit
Bangó Margit születésnapjára készült az egész család Fotó: Bors

Bangó Margitot rajongásig szeretik a gyermekei, az unokái, a szomszédok, a zenésztársak, de még a kisboltos is a piacon, akinél rendre megjelenik, hogy a főzéshez beszerezze az alapanyagokat. Akit pedig ennyien szeretnek, az biztos lehet benne, hogy nem feledkeznek meg róla a születésnapján sem, legyen az a huszonhatodik vagy éppen a hetvenharmadik. 

Egészségügyi problémák nehezítik az életét 

Az énekesnő élete az utóbbi években lett ennyire kiegyensúlyozott. A sorsát a szakmai sikerek és a magánéleti komoly válságok csokra színesítette, megspékelve folyamatos egészségügyi problémákkal melyeket minden esetben méltósággal, kitartással és reményekkel tele gyűrte le. 

– Hála Istennek nagyon jól érzem magam, mintha semmi sem történt volna. Háromhavonta járok kontrollra, pont nemrég voltam, és teljesen jók lettek az eredményeim. Nem újult ki a daganat a szervezetemben. 

Most már ki merem jelenteni, hogy túl vagyok a nehezén, de öt évnek kell tünetmentesen eltelnie ahhoz, hogy gyógyultnak nyilvánítsanak 

– nyilatkozta idén januárban Bangó Margit azok után, hogy 2020-ban másodszor is kiújult a rákbetegsége. Margitot háromszor is meg kellett emiatt műteni, de a jókedve egy percre sem hagyta el, hitt abban, hogy van még dolga ezen a világon. És milyen igaza volt! A családja nem tud elég hálás lenni azért, hogy van nekik. 

Bangó Margit legyőzte a betegséget, újra jár fellépésekre.
Hitt benne: Bangó Margit kétszer is legyőzte a rákot Fotó: Facebook

Kibékült a lányával  

– Hetek óta készülünk, azt sem tudjuk, hogy hova kapjunk, annyi mindent terveztük a szeretett édesanyám születésnapjára – mondta a Bors megkeresésére, Bangó Marika, az énekesnő lánya. –  A nagy napra szerencsére minden összeállni látszik – darálta az információkat pár órával a születésnapi buli előtt Marika. – Ricsike fiamék már elindultak Tatára, onnan hozzák a süteményeket és a hidegtálakat. Jóbarátunk, Pinczés Imre cukrászmester készít mindent. Úgy megbízunk benne, hogy nem is tudjuk, hogy milyen tortája lesz édesanyámnak. Majd Imre intézi. Tudja, hogy a mama cukros, így biztosan valami diétás sütivel készül, bár anyu kedvence az oroszkrém torta... azt sajnos nem ehet – tette hozzá Margit lánya Marika, akivel kilenc év után békült ki Margit. A két nő között feszülő ellentétnek már híre-hamva sincs, aminek mindketten nagyon örülnek. 

Margit és Marika között nagy a harmónia Fotó: Bors

Olyan mint egy gyerek, mindennek örül 

Bangó Margit születésnapja nevezhető házibulinak is, bár annyian lesznek, hogy egy kisebb művelődési házat is simán megtöltene a család. A cikkünk születésének perceiben már terítik az asztalokat, és hamarosan megölelhetik egymást a rokonok. 

– Édesanyám olyan lett az utóbbi időben, mint egy kisgyerek. Minden apróságnak annyira örül, hogy az ember szíve megszakad bele! – mondta a Borsnak elérzékenyülve Bangó Marika, majd így folytatta: – Neki nem kell drága ajándék, nem kell arany meg luxusutazás, csak a szerettei közelsége. Hálásak vagyunk a szerencséért, hogy ezt megadhatjuk neki, hogy körbe ülhetjük a foteljét és hallgathatjuk a történeteit. Ez az igazi boldogság! – fűzte hozzá az énekesnő lánya. 

Bangó Margit és a lánya, Marika egy színpadon énekelnek Fotó: Czabai Ákos

A jeles napon természetesen felkerestük a Kossuth-díjas művészt is, aki hosszas csengetés után vette fel a telefont. A hangja csilingelt, a háttérben zene szólt: - Nem érek rá kedveseim, ma van a születésnapom! – szólt vidáman a készülékbe, majd amikor meghallotta, hogy felköszönteni akarjuk, a hála hangján annyit mondott: 

Számomra mindennél többet jelent a családom közelsége, a zenésztársaim tisztelete és a közönségem kitartó szeretete! Szerencsés ember vagyok, köszönöm, hogy gondoltak rám! 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a NATO-főtitkár drámai fenyegetése: még egy lépéssel közelebb a világháború

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

mindmegette.hu

6 gyorsan összedobható sütemény, ha nem szeretnél a majálison feleslegesen pénzt költeni

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

LELKIZŐ

Vasvári Vivien szívfacsaró üzenettel vallott szerelmet a férjének

LELKIZŐ

Képtelen feldolgozni gyermekkori traumáit Majoros Hajni

LELKIZŐ

"Felült a hajnali nap első sugaraira" - gyászol Kerényi Miklós Máté, elhunyt az édesanyja