Létrehozva: 2023.04.02.

Galambos Lajcsi testvére: Féltem a bátyámat a börtöntől!

Úgy tartja a mondás, hogy a testvéri köteléknél nincsen szorosabb kapcsolat. Így gondolja ezt Lajcsi testvére is, Galambos István. Mindenben támogatja a zenészt még annak ellenére is, hogy nem mindenben ért vele egyet. Bár aggódik bátyja börtönbe vonulása miatt, megígérte neki, hogy mindvégig ott lesz mellette.

A ’két Galambosnak’, ahogyan a legtöbb ismerősök nevezik, Lajosnak és Pistának nem mindig volt az életük fenékig tejfel. Korán elvesztették a nagyszüleiket, anyjuk és apjuk sincsen már, így csak egymásra számíthatnak, ami most különösen fontos lesz a következő időszakban…

Fotó: Galambos Lajos archív

Galambos Lajost 2022. decemberében bűnösnek ítélte a bíróság. Áram-, gáz-, és vízlopás, valamint vesztegetés vádjában jogerősen 3 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. Az eset már 8 éve húzódik, ugyanis 2015-ben a mocsai birtokukban törtek a zenészre és családjára, ahol az ágyukból rángatták ki a hatóságok. Lajcsi 125 napot töltött előzetes letartóztatásban, majd ezt követte az immáron 8 éve tartó tárgyalássorozat. A hosszas folyamat során két vádlott életét vesztette betegségük miatt, valamint egyszer még a bírót is lecserélték. A tárgyalásokra ráment a zenész házassága, valamint egészsége is.

Galambos Lajos
Fotó: Bors

"A vér összeköt minket"

Galambos Lajos folyamatos médiamegjelenése rányomja a bélyeget a gyerekeire és barátaira is, hiszen nem egyszerű nekik, hogy nap mint nap róla van szó. Aki mégis a legjobban szenved, az nem más, mint Lajos testvére, István, aki minden nap ott van a muzsikus mögött és támogatja őt. A Bors munkatársai felkeresték őt, és megkérdezték tőle, hogy mit gondol arról, hogy hogyan fogja bírni a börtönt Lajcsi.

Szerintem a testvérem többet beszél a kelleténél, ami nagyon idegesítő, de persze elfogadom és tudomásul veszem. Ő ilyen. Szereti a kamera, neki pedig meg kell szólalnia. Hogy mit tehetek én ebben a helyzetben? Semmit. Csak támogatom őt és hallgatok. Közben természetesen dühös vagyok és aggódom

 – nyilatkozta Pisti. – Ha meglátom a tévében, hogy "Galambos Lajos", akkor azonnal elkapcsolok. Lehet, hogy primitív problémakezelés ez, de én így védekezem – mondta, majd hozzátette, hogy csak ő maradt már neki, nem élnek már a nagyszüleik, szüleik sincsenek, így csak egymásra számíthatnak.

A vér összeköt. Ez olyan kötelék, amit semmi sem vághat el”fűzte hozzá Pisti.

 

Külsőleg hasonlítanak, de mégis különböznek

Hiába a testvéri kötelék, Lajos és Pisti bár külsőre hasonlítanak, teljesen mást gondolnak a világról, más az értékrendjük és máshogy élik az életüket.

Nálunk tulajdonképpen tabu a saját vélemény. Nekem is van és neki is van. Bár nagyon jó testvérek vagyunk, sok dologban nem értünk egyet. Lajcsi ráadásul elég makacs ember, szóval ha néha megpróbálom elmagyarázni neki, hogy én mit gondolok épp egy adott dologról, akkor ő azt mondja nekem (már elnézést a vulgaritásért) "Pistike! Beszéljünk inkább a p..ról!

 – mondta nevetve, majd így folytatta: – Tudomásul veszem, hogy maga akarja megoldani a dolgait. A lényeg, hogy sokáig itt legyen nekem. A testvérem. Mindennél jobban szeretem őt.

Fotó: RTL

Attól fél, hogy testvére összeomlik majd a börtönben

Mindenben kiáll Lajcsi mellett, és bár nem ért egyet a büntetéssel, muszáj neki tudomásul vennie és mindenben támogatja majd testvérét.

"A családban nem kérdés, hogy itt vagyunk neki. A gyermekei és én is, ez természetes. A rácsok mögött azonban egyedül lesz, súlyosbítva azokkal az egészségi problémákkal, amik most előjöttek. Egyébként meg hatvanéves... ezek a gondok már akár a kora miatt is jöhettek, és persze a stressztől, amit az elmúlt években megélt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem féltem őt. Még akkor is féltem, ha tudom, hogy egy csodálatos személyiségű ember, akinek bizonyára nem sok konfliktusa lesz bent. Akkor is összeomolhat bent..."

Fotó: Bors

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

mandiner.hu

Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

travelo.hu

Ezzel a három csodálatos épülettel ünnepeljük a műemlékvédelmi világnapot

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

"A kommentelők egy része szerint még csak ember sem vagyok, nemhogy magyar" – Gyűlöletcunami zúdul hazánk legszebb lányára

LELKIZŐ

Felfoghatatlan gyász: Meghalt a Harry Potter és a Star Wars sztárjának felesége, hatalmas a fájdalom

LELKIZŐ

Végső búcsút vettek tőle: így néz ki Tordy Géza sírja