Joe Biden 5 millió dollár kenőpénzt kapott egy ukrán oligarchától!

KÜLFÖLD
LELKIZŐ

Szerző Mona

2 hónapja

A gyász után ismét boldognak érzi magát a népszerű magyar színész

Az elmúlt években sok szomorúság érte Körtvélyessy Zsoltot. Két és fél éve feleségét, rá fél évre testvérét is elveszítette. A gyász után azonban újra boldog.

Április 2-án lesz 82 éves Körtvélyessy Zsolt.  A színész hatvanéves pályafutása után sem gondol a visszavonulásra sőt...

"Addig élek, ameddig játszhatok. Nekem nem teher, még a maga nehézségeivel együtt sem. Időnként némi belső küzdelemmel jár, amikor felteszem magamban a kérdést, vajon nekem való-e a szerep, meg tudom-e csinálni? Mindig ez volt az életem, és addig jó, ameddig van mit csinálni, de ami ennél is fontosabb, hogy szükség van rám. A visszajelzések pedig ezt mutatják. Maximalistaként sokszor kegyetlen és kritikus tudok lenni magammal, ami nem mindig jó. Gyönyörű pálya van már mögöttem, hiszen igazi színészóriásokkal álhattam színpadra. Sokat tanultam tőlük, és azoktól a kiváló rendezőktől, akikkel együtt dolgozhattam" – mesélte a Borsnak.

Közel hatvan éve van a pályán, továbbra sem tervezi a visszavonulását  ( Fotó : Petőfi Népe ) 


Unokája jelenti a fényt az életében 

Jelenleg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban két darabban játszik. Sokat ingázik a két város között, de élvezi, hogy zajlik az élet.

"A Macbethben játszom egy szerepet, nagyon jól érzem benne magam. Izgalmas előadás született belőle. Nemrég egy idősek otthonában, most pedig egy kecskeméti iskolában lépek fel a Valamit mégis kéne tennem című önálló estemmel. Tartalékban van Az őrült naplója előadásom is, amit 2-3 éve nem csináltam, de szeretnék még ezzel is a nézők elé állni" – fűzte hozzá a színművész, akinek szakmáját tekintve nem maradt hiányérzete.

"Körülbelül 300 szerepet játszottam el, rengeteget filmeztem. Számomra sosem az a lényeg, hogy mit játszom, hanem hogy ki rendez, kik a partnereim, és olyan legyen a darab, ami közel áll hozzám. Az önálló estjeimmel is megpróbálom az értéket közvetíteni, a mai világban pedig erre van leginkább szükség. Szeretnék az életem hátralévő részében is jókat játszani, a legnagyobb vágyam is ehhez kapcsolódik: az unokám láthasson még színpadon, de hat-hét éves koráig erre még várnom kell" – mondta mosolyogva. Zsolt lánya, Kinga két és fél éve ajándékozta meg unokájával. A színész életében rengeteg boldogságot hoz Lili.

"Sokat találkozunk, gyakran meglátogatom őket. Egy igazi kis tündér az unokám, mindig feldob, sokat játszunk, és olyan értelmes, hogy egyre könnyebb vele kommunikálni.

Nyitott kisgyerek, és gyönyörű! Kötődünk egymáshoz, akármikor megyek hozzájuk, már az ajtóban vár, sikít, ugrik a nyakamba, ölel és puszilgat" – mesélte a boldog nagypapa.

 

Felesége elvesztése után sokáig volt maga alatt a színész   ( Fotó: Család Barát )

 

Felesége elvesztése után ismét tud mosolyogni 

Körtvélyessy Zsolt nehéz éveket tudhat maga mögött, mert ugyanabban az évben, amikor unokája született, koronavírus következtében elvesztette imádott feleségét, Egerszegi Juditot. Rá fél évre szintén a járvány ragadta el testvérét. A sok keserűség után újra boldog, mint mondja, rá is fér a nehéz időszak után.

"Csodálatos volt a házasságom, sokáig gyászoltam a feleségemet, de újra tudok mosolyogni. A párommal már együtt élünk – mondta sejtelmesen Zsolt, aki kérdésünkre csak néhány dolgot árult el választottjáról"  "Ő nem szakmabeli, és úgy ötven éve ismerjük egymást.

"Nagyon jól megvagyunk együtt, boldog vagyok. Majdnem egy időben halt meg a férje a feleségemmel, sok párhuzam van az életünkben. Menedzserként mindig is zenével foglalkozott, így ma már a komolyzenei koncertek közös programmá váltak. 

Ha időnk engedi, együtt próbáljuk felfedezni a magyar városokat, nekünk ez jelenti a kikapcsolódást. Nyáron voltunk Párizsban, szuper élményekkel gazdagodva tértünk haza. Egy fantasztikus ember, törődik velem. Természetesen nagyon sokszor álmodom és gondolok a feleségemre, ebből a szempontból mondhatni, hogy kettős életet élek"

 – mondta érdeklődésünkre.


Nemrég meg kellett műteni 
A Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló színművész kisebb panaszoktól eltekintve kitűnő egészségnek örvend. Ugyan nemrég egy kisebb beavatkozást végeztek rajta, mint mondja, nem kell nagy bajra gondolni.

"Nyaki elzáródásom volt, októberben egy kisebb műtéten estem át. Fölvágták az ereket és kitisztították, pár napot kellett kórházban töltenem. Nagyjából rendben vagyok, majd még egy meglévő szívproblémával kapcsolatos vizsgálatra kell a közeljövőben visszamennem" – mesélte a színművész. Zsolt megpróbál a mára és a jövőre koncentrálni, nem szeret nosztalgiázni. A születésnap környékén azonban ő is elgondolkodik a múlton, mi az, amit sikerült véghez vinnie, és mi az, amivel még tartozik önmagának. Szerencsére ezt a barátok nem hagyják.

"Tizedikén a névnapom lesz, úgyhogy a hónap közepén egy összejövetel lesz nálam, megpróbáljuk megünnepelni az évfordulómat. Nagy a baráti köröm, korombeli mérnökök, orvosok és ügyvédek személyében. Ilyenkor ők tájékoztatnak engem a világ dolgairól, én pedig őket a színházról. És ez nagyon jól működik úgy harminc éve. Klassz emberek" – mesélte büszkén a színész. 
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egyre több a halott, temetőket mosott ki az árvíz Nova Kahovkánál, folytatódik Herszon támadása

origo.hu

UFO-észlelések, szigorúan titkos UFO-akták Magyarországon

mindmegette.hu

Üvegbe zárt nyár: így készül tartósítószer nélkül az édes eperbefőtt

magyarnemzet.hu

Messi így reagált, amikor Agüero zrikálta az amerikai kalandja miatt

metropol.hu

Gyöngyöstarjáni tragédia: az élete árán mentette meg a kutyáját Zsuzsanna - Videó

mandiner.hu

A tizenegy kárpátaljai Magyarországon már nem „hadifogoly”, hanem szabad ember – Semjén Zsolt a Mandinernek

origo.hu

Autóbalesetet szenvedett Pumped Gabo - fotó

ripost.hu

Fogadjunk, hogy nem ismered fel! Így néz ki ma a Dallas Bobbyja

ripost.hu

Új híd épül a Dunán, jövőre át is adják

ripost.hu

"Az ő szerelme ilyen" - Dárdai Blanka kitálalt L.L. Juniorról

origo.hu

A HANGSZÓRÓ, AMI ÖRÖKRE SZÓL(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Schobert Norbi: Talán az életemet köszönhetem az igazságtalan döntésnek

LELKIZŐ

Kutyakiképzőt fogadtak a gyerekek miatt Kulcsár Edináék

LELKIZŐ

Megrázó vallomást tett Berki Mazsi: magát hibáztatta Berki Krisztián halála miatt

LELKIZŐ

Csepregi Éva várja a beígért szerelmet, amit tavaly jósoltak neki

LELKIZŐ

"Az ő szerelme ilyen" - Dárdai Blanka kitálalt L.L. Juniorról

LELKIZŐ

Nem várt kijelentést tett Schobert Norbi: ez menthette meg az életét

LELKIZŐ

Fülzúgással ment orvoshoz, halálos betegséget állapítottak meg a sztárnál

LELKIZŐ

Gratulálunk! Megszületett Békefi Vikiék kislánya: "Amint ott volt, minden olyan magától értetődőnek tűnt!"