Létrehozva: 2022.12.24.

Lotfi Begi: Néha csak meg kéne hallgatni a másikat

Lotfi Begiék otthonát december elejétől kezdve varázslat járja át. A Rádió 1 dj-je és felesége mindent megtesznek azért, hogy gyerekeik a lehető legboldogabban éljék meg az ünnepeket.

Szerző H.A.

Az én feladatom mindig a főzés volt, de az évek során rájöttünk, hogy mire elkészül az a rengeteg étel és leülünk az asztalhoz, túl vagyunk pár csörtén – ezt Lotfi Begi mondta a Borsnak.

Lotfi Begi a karácsonyi előkészületekről, újévi fogadalmairól beszélt a Borsnak.
Fotó: Dombóvári Tamás / Ripost

A producer továbbra is kiveszi a részét a karácsonyi készülődésből, azonban egy ideje már csak húslevest készít. A többi fogást más csinálja a családból és idén rendelnek is. 

Nálunk a decemberi készülődés már nagyjából a hónap elején elindul. A lakást feldíszítjük, a gyerekek levelet írnak a Télapónak, a Jézuskának. Onnantól karácsonyi hangulat járja át a házat, és a családot. Ez főleg a gyerekek miatt ilyen markáns a családunkban. Van adventi naptárjuk - nem csokis, azt bontogatják minden reggel.”

A karácsonyfát 24-e reggelre viszik családjukba az „angyalkák”. A dj nevetve azt mondta, általában jó helyre címzik a gyerekek a Jézuskának szánt levelet, meg szokták kapni, amit kérnek. 

Odafigyelünk arra, hogy ne kapjanak meg mindent, amit a szájukon kiejtenek, de nem nagyon tudunk szigorúak lenni. Én például gyerekkoromban hiába pedzegettem, hogy mit szeretnék, soha nem azt kaptam, és az nem jó érzés. Egymás között a feleségemmel az év során mindent megadunk egymásnak, de fontos, hogy meglepjük egymást olyan ajándékkal, aminek örül a másik. Általában egymás barátaitól szoktunk segítséget kérni.

Begi boldogan beszélt gyermekkori karácsonyairól. Annak ellenére, hogy szülei Iránból származnak és náluk nincs ez az ünnep, családjuk is mindig megadta a módját a karácsonynak.

„Onnantól vált szokássá nálunk, hogy elkezdtünk óvodába, iskolába járni, a szüleim nem akarták azt, hogy bármiről lemaradjunk. Mindig nagyon vártuk a karácsonyt, családi, baráti környezetben zajlott. Egyszer az anyukám a testvéreinél volt Amerikában, és hazafelé vagy törölték a járatát vagy lekéste a gépét, de nem ért haza az öcsémmel szentestére, akkor egy nappal eltoltuk az ünneplést. Az furcsa volt.”

A Compact Disco tagjaként megismert zenész kihangsúlyozta, rohannak a napok, a hetek, az évek. Ezért ők karácsonykor amennyire csak lehet, lelassulnak. 

„Együtt vagyunk, eszünk-iszunk, játszunk, találkozunk barátokkal. Azt üzenem az embereknek, hogy ezt a szemléletet próbálják meg egész évben szem előtt tartani. Halljuk meg egymást, figyeljünk egymásra, ne csak az előremenetelt tartsuk szemünk előtt! Az élet nagyon rövid, egyszer csak azt vesszük észre, hogy eltelt, aztán meg egy csomó mindent vagy nem mondtunk el vagy nem csináltunk meg.”

Begi szokott újévi fogadalmakat tenni, a 2022-es fogadalmát szemmel láthatóan betartotta.

Életmódot váltottam, jó pár felesleges kilótól sikerült megszabadulnom. Megváltozott a külsőm, a közérzetem. Ezt szeretném folytatni jövőre, menni tovább azon az úton, amin elindultam – mind testileg, mind szellemileg. Ha lehetne kérni bármit, azt kérném, legyünk megértőbbek egymással, és figyeljünk egymásra! Ez a sok ellentét és gyűlölködés nem tud elférni ebben a rövid életben. A csípőből tüzelés sehova nem vezet, csak mérget szül. Sokszor bőven elég lenne, ha csak megállnánk és meghallgatnánk a másikat. Lehet, hogy nem értünk vele egyet, de utána megértenénk őt vagy legalább csak megpróbálhatnánk az ő szemüvegén keresztül látni a világot. Így elkerülnénk egy csomó konfliktust, és nyugodtabb lenne az életünk.

 

 

Szerző H.A.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ön tudja, hogy ki festette ezeket a híres festményeket?

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Gyászol Kerényi Miklós Máté: édesanyja hajnalban örökre lehunyta a szemeit

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 2.: a Bikát a megérzései vezetik, a Vízöntő maradjon kívül a vitákon

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Képtelen feldolgozni gyermekkori traumáit Majoros Hajni

LELKIZŐ

"Felült a hajnali nap első sugaraira" - gyászol Kerényi Miklós Máté, elhunyt az édesanyja

LELKIZŐ

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

LELKIZŐ

Máig rejtély, miért halt meg Szécsi Pál