Létrehozva: 2022.11.09.
Módosítva: 2022.11.09.

Szőcs Reni: Nem akartam férfiak prédája lenni

Szőcs Reni 22 évesen nyerte meg a Star Academy című tehetségkutatót, de nagyon hamar elege lett a a férfiak uralta zenei világból.

Szerző Ripost

A nagy tévécsatornák zenei tehetségkutatóinak versenyzőiről máig sokat hallunk, függetlenül attól, hogy ki hányadik helyen végzett, bár tény, hogy leginkább a győztesek neve ivódott be a köztudatba. Mégis akad közülük egy, akit mintha csak a föld nyelt volna el, nem sokkal azután, hogy 2016-ban megnyerte a TV2 Star Academy néven futó sztárcsináló valóságshow-ját.  Szőcs Reninek volt ugyan pár próbálkozása a menedzsmenttől kapott művésznéven, de az átütő siker elmaradt. Az énekesnő most újult erővel dolgozik a visszatérésen, és ha meghallgatjuk a most megjelent Távoli bérc című dalát, az is kiderül, hogy jó úton jár. 

Fotó: Szabolcs László / Ripost

Renivel arról beszélgettünk, hogy mi történt 2006-ban, ami miatt ő nem emelkedett fel az igazán ismert és elismert énekesnők sorába. "Bevallom, hogy a mai fejemmel már több dologban hallgatnék azokra a szakemberekre, akik elkezdték igazgatni az utamat." 

Akaratos, önfejű voltam és bizonyos dolgokat nem igazán akartam tűrni egy ponton túl.

"Azt éreztem, hogy korlátoznak a művészi szabadságomban, de ma már látom, hogy bizonyos szempontból nekik igazuk volt, hiszen rengeteg tapasztalat állt mögöttük, míg nekem fogalmas sem volt a popszakmáról. Féltem attól, hogy eltűnik az, aki én igazán vagyok, azáltal, hogy felveszek egy szerepet"- kezdte a Ripost-nak Reni, aki ma már látja, hogy talán nem ez volt a helyes út és azt is tudja, ki az, akit feltehetően megbántott akkoriban, még ha nem is állt szándékában. 

"Annyi történt, hogy bár nem mondtam ki, hogy én ezt nem szeretném folytatni, tettem érte, hogy tulajdonképpen ők ne akarják. Az egyik ilyen lépésem volt, hogy egyszerűen elhagytam a művésznevet, amt rám akasztottak."

 Persze tudtam, hogy az az ember csak jót akart, akitől a nevet kaptam és meg is volt a tapasztalata ahhoz, hogy engem felépítsen és sikerre is vigyen, de ennek ellenére is szembementem vele. 

"Ő egyébként Szabó Z, akitől ezúttal is bocsánatot kérek... Akkoriban úgy éreztem, hogy egyedül hagytak, de könnyen lehet, hogy ez nem így alakul, ha többet engedek és jobban hallgatok rá és a szakemberekre. Ezután persze megrogytam lelkileg, hiszen kudarcként éltem meg az egészet" - vallotta meg Szőcs Reni, aki nem tért ki a kérdés elől, hogy akadtak-e a pályája ezen szakaszában olyan befolyásos férfiak, akik szívesen egyengették volna az útját, ha...

"Akadtak és éppen miattuk nem bánom annyira, hogy akkor kicsit hatát fordítottam ennek a világnak. Ők egy olyan irányát mutatták meg a boldogulás útjának, amire én nem akartam rálépni és ma hálás vagyok magamnak ezért. Nem állítom, hogy minden út a sikerhez így vezet, de... Lássuk be, hogy a popszakma többnyire egy férfiak által uralt és irányított terület és ez bizony ijesztő is tud lenni egy fiatal lány számára" - mondta sokat sejtetően a fiatal énekesnő, aki felidézett egy konkrét eseményt is, ahol tulajdonképpen megpecsételődött a sorsa, csak mert visszautasított néhány tisztességtelen ajánlatot. 

Fotó: Szabolcs László / Ripost

"Egy nagy magazin éves partiján éreztem előszőr, hogy a pasik nem elsősorban azt a lányt látják bennem, aki megnyert egy tehetségkutatót, hanem egy prédát, akit így vagy úgy, de fel akarnak falni."

Én pedig bár préda lettem a szemükben, nem akartam az lenni! 

"Maradjunk annyiban, hogy többen elkezdték nekem csapni a szelet. Olyan emberek, akiket azelőtt a tévén keresztül én magam is néztem, vagy akár csodáltam. Már akkor végig gondoltam, hogy hová vezethet, ha engedek nekik, vagy csak összeboronálnak engem ezzel, vagy azzal és módszeresen el is utasítottam minden közeledést. Ezt persze nem vették jónéven, hogy finoman fogalmazzak. Volt, aki letíltott és volt, aki többet meg sem ismert, ha találkoztunk. Persze akadt ellenpélda is, aki nagyon kedvesen vette tudomásul, hogy visszautasítottam és meg is maradt jó ismerősnek. Ő az egyetlen a sokból... Nos, ez a tapasztalás éppen elég volt ahhoz, hogy ne annyira akarjak előre lépni a pályámon" - mosolyodott el Reni, aki ennek ellenére sem engedte el teljesen a zenélést, csupán csak előtérbe helyezte a korábban megszerzett tudását és magántanár lett. 

"Sosem engedtem el a zenét teljesen, de úgy voltam vele, hogy kell valami stabil foglalkozás. így végül angol magántanár lettem. Most is éppen azon gondolkodom, hogy beiratkozom egy egyetemre, mert nem lenne rossz még egy szakmát kitanulni. Mindig úgy éltem, hogy volt A és B tervem is. A zenélés is végig ott volt, hiszen azért voltak fellépéseim, de valóban egy kicsit háttérbe szorult."

Ugyanakkor most ismét egy kicsit efelé fordultam és végre elkezdtem saját zenéket írni.

 

"Ezt egyébként sokkal hamarabb kellett volna meglépnem, de most belevágtam és szeretném, ha kialakulna az a zenei világ, ami én vagyok. Úgy érzem, hogy most egy nagyon jó csapat vesz körül és a magánéletem is stabil, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy művészként is ki tudjak teljesedni" - zárta gondolatait Szőcs Reni

 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kipukkadt a lufi, vágott hangfelvételt közölt a feleségéről Magyar Péter

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Patai Anna a babavárásról: Az álmunk hamarosan valóra válik

LELKIZŐ

Aggódnak a rajongók Nemazalányért

LELKIZŐ

MC Hawer lemondott a szerelemről: „Mindegyikbe kicsit belehaltam”

LELKIZŐ

„Egy hajszálon múlt az életem” — emiatt élte túl a terrortámadást a magyar színész

LELKIZŐ

Mindent látott és mindenről tudott: az őrült pletykák miatt állt elő az igazsággal Katalin hercegné

LELKIZŐ

Megrázó interjút adott Papadimitriu Athina: „Úgy éreztem, pszichológushoz kell mennem!”

LELKIZŐ

Jákob Zoltán őszintén vallott a kapuzárási pánikjáról: „Szeretnék hosszú életet, de nem mindenáron”