LELKIZŐ

Szerző Ripost

2 hónapja

Esztergályos Cecília: Mindig gyereket akartam, de nem jött össze

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőnek nem adatott meg, hogy gyermeke szülessen.

Szerző Ripost

Ezúttal Esztergályos Cecília volt a vendége a Palikék világa by Manna műsorának. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő őszintén beszélt magánéletéről, s arról, miért tartott olyan sokáig, hogy megtalálja az igazit.

Fotó: Ripost

"Csak szerelemből bújtam össze bárkivel, és 1984. november 30-tól Péterrel vagyok együtt. A házasság nekem egy nagyon jó találmány, de az ember úgy született, hogy nem társas lény. Egyedül nem megy, de az ember ne legyen kiszolgáltatva senkinek, ne függjön senkitől, házastárstól pláne nem. Én, mint öreg mondom, hogy amikor fiatal voltam, másról nem szólt a házasság, csak az együttlétről, hogy együtt vagyunk. Az már olyan messze van, hogy már nem is emlékszem rá” – mondta Cecília a Palikék Világa by Manna műsorában, majd a hosszú házasság titkába is beavatta a nézőket és a műsorvezetőket.

"Csak nagyon szeretni kell a másikat. Mindent rajta. Mindent meg kell beszélni. Napokban volt éppen, hogy az uramnak azt mondtam: azt hiszem, hogy meg fogunk veszni. Ő tőlem, én tőle. De mielőtt az ember a kést a másikba belevágná, meg kell kérdezni, hogyan ússzuk meg. Egy alapja van mindennek: szeresd az életet, szeresd a másikat, szeresd saját magad. Mindent könnyedén kell venni, nem kell mindenkinek megfelelni."

 

Forgatókönyv volt a válásaihoz

Esztergályos Cecília hatszor ment férjhez. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőnek az öccse volt az esküvői tanúja, míg a bátyja a válóperes...

Mindig gyereket akartam, de nem jött össze… Egyébként háromszor mentem egy anyakönyvvezetőhöz, az első alkalommal volt gyűrű, beszéd, meghatottság. Másodszor már csak gyűrű, harmadszor egyik sem. Rendszerint a bátyám volt a válóperes tanúm, az öcsém az esküvői. Ez sztenderd volt. A bíró, akinél a válásaim voltak, azt mondta: Többször ne, Cilike, mert nem élem meg. És meg is halt, aki ötször elválasztott engem

 - fogalmazott a színésznő.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!