2 hete

Összeomlott Harry herceg: ezeket a pillanatokat igyekezett elrejteni a királyi család

A királynő temetése tele volt diszkrét pillanatokkal, az aranyostól a szívszorítón át az aggasztóig.

A királynő hétfői temetésén (szeptember 19-én) az egész királyi család – az ifjú Lajos herceg kivételével – jelen volt, és az aranyostól a szívszorítóig több olyan pillanat is történt, amelyek talán észrevétlenek maradtak. A Daily Star szakértőkkel elemezte a történteket.

SAROLTA hercegnõ; II. ERZSÉBET; MEGHAN hercegnõ; VILMOS herceg; GYÖRGY herceg; KATALIN hercegnõ
Fotó: Phil Noble / MTI

Györgynek utat engedett a húga

Nagy figyelem övezte Vilmos herceg és Katalin hercegné gyermekeit, György herceget és Sarolta hercegnőt. Katalin mindkét gyermeket bemutatta a celebráló lelkészeknek, Sarolta pedig azt mondta, örül a találkozásnak. Ahogy beléptek a Westminster-apátságba, a testbeszédszakértő szerint egyik gyerek sem félt.

"Első pillantásra nagyon is fesztelennek tűntek, egyikük sem izgult. Ahogy a kocsitól sétáltak, Sarolta igyekezte visszafogni magát, hogy György elé kerülhessen és ő vezethessen. Érettséget mutattak, látszik, hogy jól felkészültek" - fogalmazott a szakértő.

"György herceg szívszorítóan szomorúnak tűnt, ahogy a koporsót követték, látszott, hogy törölgette a szemét. Édesapja többször rá is nézett, de György felszegett fejjel azt mutatta, nincs ok az aggodalomra".

Sarolta idegesítette Kamillát

Nem mindenki volt elégedett azonban a két gyerek viselkedésével. György herceg a kocsiból kiszállva megcsípte a húgát, aki feljajdult. Ekkor Kamilla mérgesen összeráncolta a homlokát, rámutatott Saroltára és odafordult Katalinhoz: "vidd el innen!" - adta ki az utasítást.

De a szakértők arra is felhívták a figyelmet, hogy Kamilla az egész szertartás alatt remegett, ami arra enged következtetni, hogy baj lehet az egészségével.

"Érezhető volt Harry szomorúsága"

Mindenki azt leste, mi történik Vilmos herceg és testvére, Harry, valamint a feleségeik között. Árgus szemekkel figyelték minden mozdulatukat, szavukat. Katalin hercegné és Meghan a temetés alatt többször is egymás mellett állt, ám sosem érintkeztek. 

"A temetés megfelelő esemény arra, hogy ha nem akarsz társalogni vagy szívélyeskedni valakivel, akkor nem kell. Ezt használta ki Katalin és Meghan is" - vélte a szakértő. Nem így volt ezzel azonban Harry herceg, aki kereste a szemkontaktust a bátyjával, látszott, hogy hiányzik neki a családja. 

"Harry a temetés alatt összeomlott. Többször is elsírta magát és tekintetével minduntalan a testvérét kereste. Ekkor Meghan igyekezett megvigasztalni".

András herceg színjátékot játszott

András hercegre is sokan voltak kíváncsiak, hiszen a botrányai óta most először jelent meg a nyilvánosság előtt. Szorosan összeszorította a száját, mintha a könnyeit igyekezne visszatartani, ám a testbeszédszakértő szerint szimplán szerepet játszott. 

"András herceg azt akarta mutatni, mennyire mélyen megrendült, de koránt sem volt annyira összetörve, mint azt sugallni akarta".

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!