LELKIZŐ

Szerző Ripost

2 hónapja

Megszólalt a magyar színésznő, miután Gyürén vonat elé ugrott a 11 éves kislány

Vérfagyasztó történet a gyürei kislány esete, aki kis tiniként múlt vasárnap a vonat elé vetette magát. Balázs Andrea elkeseredetten szól a szülőkhöz.

Szerző Ripost

Ahogyan azt a Bors már megírta, vasárnap kora délután a 11 éves Hanna megpróbált véget vetni az életének, egy vonat elé vetette magát Szabolcs megyében. A kislány nem tudta elviselni, hogy az iskolában bántják, verik, ezért végzetes döntést hozott.

Az ismert színésznőt, Balázs Andreát is bántották testalkata miatt az iskolában. Andi szerint a bántalmazás okozta végzetes döntés minden esetben megelőzhető lehetne.

 

Arra kérem a szülőket, hogy ne csak azt kérdezzék meg a gyerekektől, hogy mi volt az ebéd az iskolában. Mélyrehatóan kérdezgessék őket, mert a gyerekek sokszor kegyetlenek egymással. Kérem a szülőket, többet beszélgessenek a gyerekeikkel!

 

– fordult komolyan kérésével a szülőkhöz a színművész. Andi elmesélte lapunknak, hogy a nyolcvanas években, amikor ő kisiskolás volt, gyakran bántották testalkata miatt. Azonban szüleivel ápolt, szoros kapcsolata biztonságot nyújtott, és elmesélt mindent nekik, ha hazaért. Szülei meghallgatták, és szerencsére nem fajult élete végéig kísértő traumákká a dolog.

"Ezerféleképpen lehet bántalmazni egy gyereket. Mindig megdöbbenek, milyen durvák egymással a tinédzserek. A fizikális és verbális bántalmazáson kívül mindennapos közöttük a cyber – bullying is, azaz az interneten csoportba verődve „csinálják ki” egymást. Vannak olyanok, amiket azért alapítanak a közösségi felületeken, hogy közösen gyűlölködjenek, együtt megszégyenítsenek valakit" – fogalmazott lapunknak Andi. A színésznő kiemelte: sokszor a verbális, vagy internetes zaklatásokat nehezebben dolgozzák fel a gyerekek, mintha megverték volna őket. A lelki sebek ugyanis nehezebben gyógyulnak.

"Sajnos ez már az iskolaidőn kívül is nyomasztja a gyerekeket, nem ér véget délután kettőkor, és ebből a szempontból talán nekünk egyszerűbb dolgunk volt az én időmben, mert a bántások az iskola falai között maradtak" – mondta szomorúan Balázs Andi, aki hozzátette: nem lehet erről a témáról elég sokat beszélni. Folyamatosan foglalkozni kell a témával.

A 11 éves gyürei kislány állapotáról, friss szakértői véleménnyel a csütörtöki Borsban olvashatsz még többet

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!