Létrehozva: 2022.08.30.
Módosítva: 2022.08.30.

Lánya halálát kívánták: Krausz Gábor megszólalt a Ripost-nak

Gyomorforgató üzenetet kapott a Tóth-Krausz házaspár.

Szerző Elekes Judit

Meddig megy el az emberi gonoszság? Tóth Gabi az utóbbi egy évben rengeteg támadást kapott az interneten, miután autentikus zenével, a hitét felvállalva éli az életét. Krausz Gábor, Tóth Gabi és két és fél éves kislányuk, Hannaróza átlagos, boldog családi életet élnek. 

Sőt, a szülők két éve tudatos döntést hoztak: nem mutogatják a közösségi médiában a gyermeküket, így megőrizve Hannaróza számára a vidám, gondtalan gyermekkort, védve őt az idegenek árgus pillantásaitól.

Fotó: Végh István / Bors

Életükbe mégis időről időre beszivárog a rosszindulat és irigység. A legutóbbi eset minden eddiginél bicskanyitogatóbb, hiszen lássuk be: Gabi és Gábor közszereplők, tévéműsorokban szerepelnek, ennek okán az építő jellegű kritikát viselniük kell. Ezúttal azonban nemcsak őket, de a kislányukat érte támadás.

Az ártatlan gyermekről gyomorforgató stílusban írt az interneten egy férfi.

Szerintem meg inkább azt kéne kérni tőle (Tóth Gabitól - a szerk.), hogy vágja el a saját torkát, meg a k**va lányáét is, sokkal nyugodtabb lenne ez a világ

- írta az illető.

A hozzászólást olvasva minden jóérzésű ember ember zsebében kinyílik a bicska, a kommentet pedig Hannaróza édesapja sem hagyta szó nélkül.

"Mondanám, hogy hasonló jókat kívánok neked is, de akkor ugyanakkora szutyok sz*r lennék, mint te. Ezért azt kívánom neked, hogy a Jóisten bocsásson meg neked, mielőtt a pokolra küld" - fogalmazott a sztárséf, akit hamarosan a TV2 sikerműsorában, a Séfek Séfe legújabb évadában láthatnak ismét a nézők.

Fotó: Instagram / Krausz Gábor

A Ripost megkereste Krausz Gábort, aki jelenleg karanténban van a családjával, felesége, a Sztárban sztár leszek! ítésze ugyanis elkapta a koronavírust.

"Ilyenkor mondják, hogy nem szabad kommenteket olvasni, de vannak esetek, amikor akaratlanul is eljut hozzánk egy ilyen hozzászólás. Az is önmagában szörnyű, hogy valaki ilyet leír. Ez nagyon komoly betegségre vall véleményem szerint. A komment egyébként alapvetően egy hergelő poszt alá került, amit Jámbor András képviselő írt a feleségem karórájáról. Azt gondolom, a magyar politikában van még hova fejlődni. Egy ellenzéki képviselő, akinek az lenne a dolga, hogy tegyen a közbeszéd javításáért, szolgálja a neki bizalmat szavazó állampolgárokat, miért  a feleségem karórájàval foglalkozik? Ez önmagában is egy vicc, tudatos gyűlöletkeltés. Mindenki tisztában van azzal, hogy ha Gabival kapcsolatban kiír valamit, arra jönnek a reakciók és felhergelik az amúgy is lelkileg deformált embereket , hogy kiírják magukból a frusztrációikat. És ez az ember ezt valószínűleg leírta, summázta, és utána lehet, hogy megpuszilta a saját gyermekét. Nekünk sosem fáj, ha valaki intelligensen ír egy építő jellegű kritikát. Az, hogy engem vagy Gabit bántanak, nem zavar. De a tény, hogy a feleségem és a gyermekem halálát kívánja valaki, szerintem már büntetendő" - fejtette ki a Ripost-nak a véleményét a séf.

Krausz Gáborban érthető módon forrnak az indulatok, éppen ezért is döntött úgy, hogy rendőrségi feljelentést tesz a férfi ellen, bízva abban, hogy jogi úton gátat lehet vetni az efféle fenyegetőzéseknek, a gyűlöletkeltésnek.

"Valaminek el kell kezdődnie, mert ez  az áldatlan állapot, ami a közösségi médiában tapasztalható, árt mindenkinek. Szerintem nincs jóérzésű ember, aki azt gondolja, hogy ez normális. Nem a komment szomorít el, hanem a tudat, hogy tényleg vannak közöttünk ilyen emberek és sokak szemében ez a normális. Hogy ezt senki nem bünteti, kezeli, hanem elszabadultak az indulatok. Ezt meg kell állítani!" - fogalmazott az édesapa.

A sztárséf a Ripost-nak őszintén beszélt arról is, hogy bizonyos médiumoknak is nagy felelőssége van abban, milyen kontextusban kerülnek ki hírek, félinformációk vagy éppen hazugságok az internetes oldalakra.

"Vannak olyan médiafelületek, amelyek undorító módon hergelnek, félinformációkat, kamukat írnak csak azért, mert pontosan tudják, hogy az emberek erre reagálnak. Özönlenek a gyűlölködő kommentek és senki nem állítja meg őket. Ez túlmegy a szólásszabadságon."

Ahogy azt Tóth Gabi egy évvel ezelőtt a Ripost7 hetilapnak adott interjúnkban is elmondta, személyesen, az interneten kívüli világban szeretetet és megbecsülést kapnak az emberektől. Az viszont végképp elszomorítja Krausz Gábort, hogy a gyermeke felnőve egyszer talán azzal szembesül, hogy kislányként egy idegen a halálát kívánta. Éppen ezért teszi meg a hivatalos lépéseket, bízva abban, hogy idővel nem az lesz a normális, hogy bárki, bármilyen stílusban írhat ismert emberekről - és azok ártatlan, nem közszereplő gyermekeikről.

Szerző Elekes Judit

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter - videó

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Új sorozat érkezik a Fix Magyar Állampapírból

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

origo.hu

Levetkőzött Ördög Nóra - videó

travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Patai Anna a babavárásról: Az álmunk hamarosan valóra válik

LELKIZŐ

Aggódnak a rajongók Nemazalányért

LELKIZŐ

MC Hawer lemondott a szerelemről: „Mindegyikbe kicsit belehaltam”

LELKIZŐ

Megrázó interjút adott Papadimitriu Athina: „Úgy éreztem, pszichológushoz kell mennem!”

LELKIZŐ

Jákob Zoltán őszintén vallott a kapuzárási pánikjáról: „Szeretnék hosszú életet, de nem mindenáron”

LELKIZŐ

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

LELKIZŐ

Súlyos betegségéről beszélt a gyönyörű magyar műsorvezető: „Alig állok a lábamon és mindenem fáj”