LELKIZŐ

Szerző Ripost

5 hónapja

„Tudtam, hogy össze kell szednem magamat” - könnyek között szólalt meg a magyar legenda

70. születésnapja alkalmából a Bors felkereste Gidófalvy Attilát. A Karthago legendás billentyűse elmesélte, milyen megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie az elmúlt években, továbbá hogyan tekint az elkövetkezendő időkre.

Szerző Ripost

A Karthago zenekar már töretlenül, 43 éve ugyanazokkal a tagokkal lép színpadra, és ebbe az sem rondított bele, hogy a zenekar billentyűse megküzdött a gyilkos kórral az elmúlt években. 5 évvel betegsége után most már, állítása szerint, teljesen felépült, de volt egy időszak, amikor nem látta a boldog befejezést.

Fotó: Ripost

„Azt hittem, ott van végem”

„Eleinte nagyon féltem a haláltól. Megszenvedtem a betegségemet, és féltem, nem élem meg a 70-et” – kezdte Gidófalvy Attila a Borsnak, de a téma komolysága ellenére Attila a tőle megszokott módon pozitívan folytatta életének meséjét. „Megterhelő volt a műtét időszaka. Egyszerre minden megtámadta a testemet, ami valaha megtámadhatta. Szerencsére megtörtént az őssejtbeültetésem, de fontosnak tartom azért megjegyezni, hogy a sajátomat kaptam. Ebből is látszik, hogy bármi történjen, a szervezetem és a testem hihetetlenül erős. Eleinte azt hittem, ott van végem, de rá kellett jönnöm, hogy van miért élni! Mindezek ellenére nem kértem számon semmit az élettől. Igaz, nem láttam a fényt az alagút végén. Vesztésre álltam. És küzdöttem. És elestem. De végül, mint minden hőstörténetben; felálltam és győztem” – nyilatkozta a rocklegenda, aki kicsit bele is vezetett minket, hogy miért is látja úgy, hogy érdemes még élnie.

„Tudtam, hogy össze kell szednem magam”

„Mikor véget ért az őssejtbeültetés utáni me­lankóliám, elkezdtem azon gondolkozni, hogy amit megadott az Úristen, azt a lehető legszebben kell megélni. Tudtam, hogy össze kell szednem magamat és én ezt is tettem. Igyekszem mindent a lehető legszebben megélni. Imádom a feleségemet, imádom a két gyönyörű gyermekemet, és szerelmes vagyok a kis négy hónapos unokámba. Csodálatos és gyönyörű kislány. Én ezért vagyok. Az én dolgom, hogy átadjak a kis jövevényeknek mindent, amit életem során megtanultam. És mindent igyekszek is átadni, amíg még van rá lehetőségem. Ennél nagyobb ajándékot és lehetőséget soha nem is kaphattam volna. Miattuk éri meg felkelni, lefeküdni. Egyszerűen miattuk éri meg élni! Nem tudom mihez kezdenék nélkülük– mesélte Attila, aki ezen a ponton egy kicsit elpityeredett, majd elmondta, hogy édesapja mennyit jelentett neki. Elmesélte, miért érzi kötelességének, hogy ott legyen a családja mellett.

Fotó: Ripost

„Fontos, hogy ott lehessek a gyerekeknek. Ezt azért mondom, mert az én apám is ott volt mellettem. Többnyire neki köszönhetem, hogy nekem mindenem megvolt. Szegény már elment, de amíg élt, addig mindent megtett értem. Szeretnék én is ilyen lenni. A családnak és a szeretteinknek meg kell adnunk mindent, segítenünk kell nekik és amennyire lehet, ki kell taposni előttük egy kicsit az utat. Majd lelépnek róla, de egy ideig segít nekik a haladásban. Ez az én misszióm” – tette hozzá Gidó.

Augusztus 20-án ünnepli Gidófalvy Attila a 70. születésnapját a Barba Negrában. Olyan legendák állnak mellette színpadra, mint például Nagy Feró és Gömöry Zsolt. A nagykoncert házigazdája Reviczky Gábor lesz, akit Attila csak ajnározni tudott: „Hát micsoda hangja van a Reviczkynek, gyerekek. Egyszerűen öröm hallgatni. Nagyon hálás vagyok, hogy elvállalta ezt az ünnepséget.”

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

"Micsoda egy rühes, szemét nemzet!” - az osztrák edző felháborító módon beszélt a lengyelekről - videó

origo.hu

Drámai jóslat: a németek kihalnak

borsonline.hu

Puccskísérlet okozhatta a Norbi-boltok tömeges bezárását?

vg.hu

Olasz védelmi miniszter: ha az orosz tankok elérik Kijevet, kitör a harmadik világháború

ripost.hu

Katalin hercegné helyretette Meghant: ez a válasza a sógornőjének

hirtv.hu

Moszkva szerint Ukrajna egy civil kórházra mért csapást Luhanszkban, halottak

origo.hu

Kanye West az utcán őrjöngött, többekre rátámadt - videó

mindmegette.hu

A gyönyörű haj titka: így készíts otthon rizsvizet

ripost.hu

Kasza Tibi elárulta havi fizetését: sokkot kaptak a TV2 stúdiójában

ripost.hu

Itt a februári időjárás-előrejelzés: ez vár ránk a tél utolsó hónapjában

ripost.hu

Kitört a botrány a Jimmy-sorozat miatt: kiborult a család

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

LELKIZŐ

Őszintén vallott a magánéletéről Gregor Bernadett: Nem vágyom érzelmi függőségre, játszmákra

LELKIZŐ

Mégsem sikerül halottá nyilvánítani VV Fannit

LELKIZŐ

Nem kíméli az élet: Fájdalmas napokon van túl Vajna Timi

LELKIZŐ

„A rendőrgyilkosság olyan, mintha mentőst vagy gyermeket ölnének meg” - Schobert Norbi az újbudai rendőrgyilkosságról

LELKIZŐ

Újra utoléri Tóth Andit a Sztárban Sztár-átok? Aggódnak a rajongók

LELKIZŐ

Ettől az örökségétől válik meg Koós János lánya, elmondta miért

LELKIZŐ

Így is börtönbe kell mennie? Lajcsi beteg lett...

LELKIZŐ

„Bármennyire jól neveltek, azért ők ösztönlények” – Ezért ijedt meg kutyasétáltatás közben Stana Alexandra