Létrehozva: 2022.04.03.

Fiát kérte, hogy intézze az eutanáziát: halálára készül a legendás színész

Elkeserítő hírek láttak napvilágot.

Szerző Ripost

Ha valakiről nem gondoltuk volna, hogy meg akar halni, akkor az Alain Delon. Az egykori szívtipró korábban habzsolta az élvezeteket, szerelmi élete gyakran adott témát a botránysajtónak. Olyan nőket fogyasztott el, mint a másik színészlegenda, Romy Schneider vagy a holland modell, Rosalie Van Breemen, akitől két gyereke is született. A híres énekesnőtől, Nicótól is lett egy fia, akit azonban Delon sohasem ismert el sajátjának annak ellenére, hogy az összetéveszthetőségig hasonlít rá.

Mostanra viszont megöregedett, és úgy érzi, hogy már nincs miért dobogjon a szíve. Egészségi állapota ugyanis egyre rosszabb, ezért úgy döntött, hogy inkább a halált választja, saját elhatározásból. Már korszakos színész barátja, Jean-Paul Belmondo temetésére is alig tudott elbotorkálni.  

A Bild című német lap idézi a legendás francia színész egyik tavalyi interjúját: 

A szép halál a leglogikusabb és legtermészetesebb dolog. Egy bizonyos életkorban már jogunk van békésen elhagyni ezt a világot kórházi ellátás és életfenntartó gépek nélkül 

- fogalmazott az akkor 85 éves színész, aki most egyik fiát, Anthonyt kérte meg, hogy intézze el neki az eutanáziát. Mivel erre egyedül Svájcban van törvényes lehetőség, ott szeretné örök nyugalomra hajtani a fejét. 

Érdekes, hogy az alig két hete Budapesten rendezett Frankofón filmnapokon bemutatott nyitófilm, a Minden rendben ment alapsztorija is ez volt. Abban a francia filmben is egy svájci klinikát választottak a kegyes halálra, a különbség csupán annyi, hogy az öregedő apa (André Dussollier) ott egyik lányát (Sophie Marceau) kérte meg, hogy segítsen neki ebben. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek