12 hónapja

Halogatta a műtétet, pokoli fájdalmakat élt át Debreczeni Zita

Évek óta endometriózissal küzd Debreczeni Zita, akit fájdalmai miatt kórházba is kellett szállítani.

Debreczeni Zita 27 éves volt, amikor az orvosa megállapította, hogy endometriózis gyanús, és laparoszkópiás műtét szükséges, hogy teljes diagnózist kapjanak. Ez a betegség, ami a menstruációs ciklus alatt leírhatatlan fájdalommal jár, rengeteg nő életét keseríti meg a világon, és a fotós életét is nagyon megnehezítette. Zita most őszintén beszélt a témáról.

„Sajnos nekem a munkában is nehézséget okozott, mert több fotózás alkalmával lettem rosszul. Volt olyan, hogy abba kellett hagynom, és el kellett vinni a kórházba. Annyira erős fájdalmaim voltak, olyan görcs volt már a hasamban és az egész szervezetemben, hogy a fájdalomtól rosszul lettem és hánytam” – emlékezett vissza Zita.

27 éves volt, amikor az orvosa közölte, endometriózis gyanús (Fotó: YouTube)

A férje, Gianni hozzátette, hogy sok férfi csak hisztinek gondolja ezeket a napokat, de ő végignézte Zita szenvedését, és mint mondja, az volt a legrosszabb, hogy nem tudott neki segíteni.

Zita a videóban elmesélte, hogy bár halogatta a beavatkozást, még a családalapítás előtt átesett egy laparoszkópiás műtéten. Az orvosok azonban több elváltozást is felfedeztek az operáció alatt. „Az endometriózis mellett kiderült, hogy méhsövényem volt, amit le kellett égetni, méhletapadásom is volt, kettő miómám, egy polipom és három cisztám. Ezután az óriási műtét után volt egy hat hónapos felépülési idő, aztán belevetettük magunkat a babaprojektbe” – emlékezett vissza Zita és Gianni, akiknek sokáig nem jött össze a gyerek, de tavaly augusztusban megszületett az első gyerekük, Gianfranco Máté.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!