1 éve

Nem örül a család: Ez áll Csűrös Karola végrendeletében

A színésznő hagyatéka a számtalan tévés és színpadi ereklye mellett egy angyalföldi, Dunára néző, örök panorámás ingatlan, amelynek piaci értéke megközelíti a 200 millió forintot. Csűrös Karolának nem született gyermeke, vér szerinti rokona nincs, az öröksége a jog szerint Horváth Ádám unokáira szállna. Ha Karcsi nem rendelkezett volna másképp.

Csendben aludt el november 24-re virradó reggelre az ország egyik kedvenc színésznője, Csűrös Karola. A színésznő 85 éves korában távozott közülünk, fájdalmas űrt hagyva maga után.

Karcsi (így nevezték a barátai – a szerk.) szomszédai jól ismerték a híresség mindennapjait, tudták, hogy hány körül érkezik az ápoló és hogy milyen rendszerességgel jelenik meg a bejárónő is, aki nemcsak a lakást tartotta tisztán, hanem az évek alatt igen jó barátságot is kialakított a színésznővel.

Csűrös Karola a férjével, Horváth Ádámmal. Már mindketten az égi társulat tagjai
Fotó: Bors

„Nagyon jól kijöttek egymással, amolyan anya-lánya viszonyban voltak már nagyon hosszú ideje” – mesélte a Borsnak az egyik lakó, aki nem kívánt névvel nyilatkozni. „Őszintén szerették egymást, a kapcsolatukban szó sem volt anyagi érdekekről, egy idő után mégis elkezdte mondogatni Karcsi, hogy mivel ez a hölgy áll hozzá a legközelebb érzelmileg, azt szeretné, ha a halála után ő kapná meg a lakást örökségül. Bár nagyon szerette Ádám unokáit, mégis így rendelkezett – magyarázta a szomszéd.

A lap információi szerint Csűrös Karola nemcsak szóban hagyta meg, hogy a halála után ki mit örököljön, hanem írásban is, ami a joggyakorlat szerint érvényes végrendeletnek számít, és ebben az iratban bizony tényleg a szeretett bejárónő van megnevezve örökösül, és nem a színésznő elhunyt férjének rokonsága. A pletykák szerint a család nem teljesen elégedett a testamentummal, szerintük nem életszerű, hogy egy ilyen komoly értékkel bíró ingatlant a volt tulajdonosa csak úgy odaajándékozzon valakinek, aki nem tagja a családnak, és 'csak' az elmúlt években sodródott a színésznő mellé.

„Biztosan nem lesz könnyű megegyeznie majd a családnak és a jó barátnak, még annak ellenére sem, hogy a felek inkább a békére törekednek” – mondta a házban lakó. „Ádám családja és a bejárónő is nagyon kedves emberek, egyikük sem olyan harácsolós fajta, akit csak a pénz érdekel. Mindannyiukat megrázta Karcsi halála, bár tudták, hogy nagyon rossz fizikai és inkább lelkiállapotban volt, bíztak benne, hogy egy kis időt még itt marad és vidámmá teszi a mindennapjaikat. Karcsi nagyon vicces volt, nem ismerek olyan embert, aki nem érezte volna jól magát a társaságában” – fejezte be a házban lakó.

Ebben az angyalföldi házban mindenki szerette a művésznőt és férjét
Fotó: Bors

A hagyatéki eljárás a tapasztalatok szerint hosszú hónapokig is eltart majd, pláne, ha jogvita alakul ki a felek között. Hogy végül ki veheti birtokba a színésznő egykori otthonát, az csak a jövőben derül ki.

A férje elvesztésébe betegedett bele A Bors elérte telefonon Pásztor Erzsit, Karola egykori jó barátnőjét. A művésznő halálának napján így nyilatkozott: „Úgy csinált, mintha minden rendben lenne, pedig közel nem így volt. Nem volt jól. Ádám halála után feladta. November hatodikán voltam nála Tóth Enikővel a születésnapja alkalmából, az volt az utolsó találkozásunk. Szörnyű állapotban jöttem el tőle, mert engem nagyon megviselt az akkori állapota. Kereste a szavakat, de nem nagyon tudott kommunikálni. Önmagát zárta be a négy fal közé. Reggel az unokahúga telefonált, tőle tudtam meg, hogy elment. Azonnal kitört belőlem a sírás, de lehiggadtam, és tudomásul vettem, hogy ez így volt jó, ahogy ő létezett, az már nem volt élet.”

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, melyik ismert színésznő volt Kucsera Gábor nagy szerelme

vg.hu

Melyik lottóval lehet a legtöbbet nyerni? Meglepő statisztikát mutat az elmúlt tíz év

borsonline.hu

Tudtad? Ez a gyönyörű színésznő volt Kucsera Gábor nagy szerelme

vg.hu

Pattanásig feszült a helyzet Olaszországban - Anarchista tüntetők lepték el Róma és Milánó utcáit

ripost.hu

Megszólalt a szakember Tápai Szabina és Kucsera válásáról

hirtv.hu

Globál: Kárpátalján a rettegés az úr

origo.hu

Összetűzések a láthatáron? Különös dolgot mondott Marics Peti Tóth Andiról

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. február 5.: a Mérleg békét hoz, az Oroszlán formában van

ripost.hu

Tündéri fotón mutatta meg kisfiát Szabó Zsófi

ripost.hu

Most adták ki a meteorológusok, fordulatot vesz az időjárás

ripost.hu

Rengetegen lettek milliomosok, mutatjuk a lottószámokat

ripost.hu

Valóságos orvosi csoda, hogy gyermeket vár a TV2 sztárja: „ Csodák márpedig vannak"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

LELKIZŐ

"Nem illettek össze" - előre megjósolta az asztrológus Tápai és Kucsera válását

LELKIZŐ

"Anna mindig mosolyog, bármilyen nehézség jön szembe!" - ezért a cuki kislányért fogott össze az ország - Fotó!

LELKIZŐ

Havi 28.500 forint nyugdíj: ennyit kap kézhez a Neoton egykori sztárja

LELKIZŐ

Őszintén vallott a magánéletéről Gregor Bernadett: Nem vágyom érzelmi függőségre, játszmákra

LELKIZŐ

A nyakára tetováltatott Dudás Miki! Örökre viselni fogja gyermekei nevét

LELKIZŐ

Megszólalt a szakember Tápai Szabina és Kucsera válásáról

LELKIZŐ

Járai Máté és Kíra: 24 év boldog szerelemben és nyitott kapcsolatban

LELKIZŐ

Koncert közben fakadt sírva a híres énekesnő - videó