Létrehozva: 2021.11.13.

Berki Mazsi a császárról: Féltem, ha lecsukom a szemem, nem ébredek fel

Nehéz elképzelni, mi zajlik le a műtőasztalon egy édesanya fejében, miközben kisbabáját segítik a világra. Berki Mazsiban is kavarogtak a gondolatok, ott abban a pillanatban a félelmei is felszínre törtek. A kimerültség ellenére sem merte lehunyni a szemét, mert rettegett, hogy nem ébred fel.

Berki Mazsi és Berki Krisztián kislánya, Berki Emma Katerina november 4-én hosszú vajúdás után, végül császármetszéssel jött világra. Az édesanya a Borsnak mesélt azokról az érzésekről és félelmekről, amit a műtét közben érzett.

Fotó: Instagram

„Amikor a kicsit kiemelték a pocakomból, az addig felgyülemlett stressz lezuhant rólam. Akinek született gyermeke, pontosan tudja, mire gondolok. Végig eszméletemnél voltam, pontosan tudtam, mi történik, épp mit csinálnak velem, és fantasztikus volt, amikor végre a kezemben tarthattam Emmát” – kezdte az édesanya.

„A császár miatt nekem a szülés utáni „aranyóra” sajnos nem járt, de miközben műtöttek, tudtam, hogy a pici babám a legjobb helyen, az édesapja karjaiban van. Hatalmas megnyugvást volt ez számomra, ezért tudtam nyugodt maradni a műtőasztalon” – mesélte.

Ilyenkor minden perc egy örökkévalóságnak tűnik, és hajlamos az ember gondolatait is elszabadítani, így volt ez Mazsinál is.

A végére nagyon elfáradtam, csaknem elaludtam, és nem tudtam, hogy ilyen helyzetben szabad-e vagy sem pihenni. Féltem, ha lecsukom a szemem, nem ébredek fel többé, pedig alig bírtam nyitva tartani. Eluralkodott a pánik rajtam. Megszenvedtem a szülést, viszont bármikor újra csinálnám érte„ – emlékezett vissza a kismama.

”Amikor megláttam Emmát, minden rossz gondolatom elszállt, és bár császár után az édesanya még a fejét sem mozgathatná, nagyon nehezemre esett nem azt tenni, ami a kislányomnak is jó. Fantasztikus érzés, hogy már itt van közöttünk egy igazi kis angyal, mindennap hálát és köszönetet mondok neki, amiért engem választott édesanyjának. Nagyon sokat beszélgetünk, imádja a hangunkat, és már most figyel mindent„ – mondta boldogan, majd hozzátette, szerencsére bőségesen van teje, így kislánya táplálása is a legnagyobb rendben van.

”Az igény szerinti szoptatást választottam, így nem erőltetem rá az evést. A szülés előtt is erről már konkrét elképzelésem volt erről, és minden aszerint alakult„ – fűzte hozzá.

A Berki házaspárt nagyon sok támadás éri, most különösen, amiért élő videóban közvetítették a szülést. Mazsi azonban megtanulta kizárni a negativitást, sőt rengeteg nő fejezte ki háláját, akiknek történetével segített a lelki problémákon túllépni.

”Még Németországból és Amerikából is kaptam levelet. Volt, aki megköszönte, hogy miattam tudott kijönni a depresszióból, általam jött rá, hogy nem ő a hibás, mert nem tudta természetes úton világra hozni a gyermekét. Engem ezek a visszajelzések csak megerősítenek. Fontosnak tartom, hogy erről is beszéljünk, mert sok édesanya kerül hasonló helyzetbe, és ezzel erőt tudunk egymásnak adni„ – mondta.

Berki Krisztiánnak sem lehet a mosolyt letörölni az arcáról. De nem is akarja, hiszen óriási boldogság költözött az életükbe, amióta megszületett első közös kislányuk.

”Ilyenkor kavarognak az emberben az érzelmek, amikor pedig kijönnek a könnycseppek egy férfi szeméből, csak elfordul, vagy kimegy a konyhába, mintha valami dolga lenne, esetleg telefonálást színlel, hogy senki ne lássa. Megható látni az anyósomat, a feleségemet és most már a két gyermeket együtt„ – mesélte meghatódva az egykori Fradi-vezér, aki azt is elárulta, már pár nap után ugyanúgy élték a mindennapokat, mint Emma érkezése előtt.

”Nagyon vártam a másnap reggelt, kerestem, miben fog az addigi életünkhöz képest változni. Rájöttem, hogy csupán annyiban más, hogy most már ott van a kisbabánk Mazsi vállán„ – vette át a szót Krisztián. – ”Ugyanúgy ébresztette Natikát, elkészítette a reggelijét, mint azt mindig tette. A munkám reggel hattól éjfélig is eltarthat, ezért azzal a kérdéssel fordult hozzám, megtudom-e tenni, hogy mindennap fürdetésre és altatásra hazaérek, és egy órára kikapcsolom a telefonomat. Természetesen eleget teszek a kérésének, de egy férfinak nem fizikálisan, hanem lelkileg kell hazatérnie.„

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

origo.hu

Drámai fordulat jöhet a frontvonalon

borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

mandiner.hu

Különös trió húzhatja keresztbe Von der Leyen számításait

ripost.hu

"Sötét pillanat" - nem titkolja tovább, rákkal küzd a népszerű színésznő

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

origo.hu

Fontos hír érkezett III. Károly király egészségügyi állapotáról

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Máig rejtély, miért halt meg Szécsi Pál

LELKIZŐ

Fájdalmas útra készül Meghan és Harry herceg

LELKIZŐ

Tomán Szabina elárulta, mit szólna, ha lányai modellkedni szeretnének

LELKIZŐ

Megrázó: így néz ki Dobos Attila sírja két évvel a halála után