1 éve

„Egyáltalán nincs jól még” – Rubint Réka minden részletet elárult Norbi sztrókjával kapcsolatban

Réka elmondta, hogy érzi magát fizikailag és lelkileg a fitneszguru.

Schobert Norbert múlt hét csütörtökön ka­pott sztrókot. A gyors katéteres beavatkozásnak köszönhetően sikerült eltávolítani az elzáródást az agyában, azóta állapota sokat javult, de még mindig kórházban van. Rubint Réka hétfő délelőtt részletesen mesélte el a Facebookon a követőiknek, hogy mi történt:

„Norbi csütörtök reggel minden előjel nélkül hirtelen rosszul lett, és a házunk előtt összeesett. Az isteni gondviselésnek köszönhetően épp otthon voltam, a szomszéd épp akkor sétált ki a házukból, így azonnal észlelte a történteket, és becsengetett, szólt nekem. Azonnal mentőt hívtunk, és a ház előtt stabilizáltuk az állapotát.”

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A fitneszgurut mentőhelikopter szállította kórházba, ahol kiderült, nagy a baj, Norbit azonnal műteni kell. A fitneszedző először a Borsban beszélt arról, hogy min mentek és min mennek még keresztül addig, amíg egyszer végre azt nem mondja egy orvos, hogy túl vannak a nehezén.

„A CT-vizsgálatot követően az orvosok azonnal megműtötték, a combján keresztül egy katéterrel jutottak el az agyba, ahol sikerült eltávolítani az elzáródást okozó vérrögöt. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a beavatkozás időben megtörtént, így maradandó károsodás nélkül vészelte át Norbi a történteket. A beszéde, a mozgása, az emlékezete teljesen helyreállt, stabil lett az állapota, jelenleg a legjobb ke­zekben van„ – mesélte Réka a lapnak.

Norbi hétfő reggel már olyan jól érezte magát, hogy azt üzente a Bors olvasóinak, talán órák kérdése, hogy hazamehet, az optimizmusát azonban Réka nem osztja.

Fotó: Facebook

„Norbi még biztosan nem mehet haza, bár tudom, hogy ő nagyon szeretne. Amikor ilyeneket mond nekem is, megsimogatom az arcát, megölelem, és óvatosságra intem. Egyelőre szó sincs arról, hogy kiengednék. Bár a gyors segítségnek köszönhetően most azt gondolja, hogy jól van, egyáltalán nincs jól még” – mondta Rubint Réka.

„Sok vizsgálat vár rá. Hétfőn volt szívultrahangja, megnézték, hogy a szorítása a jobb oldalon jó vagy sem. Logopédus konzultált vele, hogy rendben van-e a beszéde. Jön majd a neurológiai vizsgálat, ultrahanggal vizsgálják a szívét, szóval még egy darabig maradnia kell, ha akar, ha nem” – ma­gyarázta Réka, aki azt is elárulta, milyen lelkiállapotban van a történtek után Norbi.

„A legnehezebb az egészben az, amikor a szemébe nézek, és látom benne, hogy nem érti, hogy hogyan történhetett meg ez vele. Én sem értem” – tette hozzá, majd folytatta: „Ő, aki makkegészséges, aki az egész életét annak szentelte, hogy másoknak segítsen egészségesen élni... Kínozza a kérdés, hogyan történhetett mindez. Szerencsére a legjobb kezekben van, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb megtalálják az okát.„

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!