10 hónapja

A Viszkis kislánya néninek szólítja a nagymamáját

A Viszkis korábban elmondta: szeretné rendezni az édesanyjával való viszonyát, ugyanis gyakorlatilag ötven éven át egyáltalán nem tartották a kapcsolatot.

A Viszkis egész életére rányomta a bélyegét az, hogy az édesanyja másfél éves korában elhagyta őt, és ezt a sérelmet nem kevesebb, mint ötven éven át magában hordozta az egykori bankrabló. Amikor Ambrus Attila megtalálta élete párját, meghívta anyját az esküvőjére, azonban mivel a vallási nézeteik különböztek, az asszony végül úgy döntött, nem jelenik meg a menyegzőn. Az anya-fia között tátongó szakadék emiatt még nagyobbra nőtt, és Attila úgy érezte, végleg megszakítja vele a kapcsolatot.

A kislánya születése után és most, hogy úton van a második gyermeke, átértékelte a történteket, és úgy döntött, mégiscsak szeretné rendezni az anyjával való kapcsolatát.

A Viszkis kislánya néninek szólítja a nagymamáját (Fotó: LifeTV)

„Sok olyan dolog történt az elmúlt ötven évben, amit rendeznem kellett magamban, de mégiscsak az anyám, ő szült engem, és mostanra

megbocsátottam neki” – kezdte a Borsnak Attila, aki nem akar­ta bolygatni a múltat, és nem szerette volna tudni a miérte­ket sem.

„Nyilván neki is van véleménye a viselkedésemmel kapcsolatban. Kétségkívül nagyon sokszor kihúztam nála a gyufát, gyerekként borzalmas dolgokat tettem, akkoriban valószínűleg belém szállt az ördög” – mondta, s elárulta, hogy nemrégiben megtették az első nagy lépést egymás felé. Attila úgy érezte, a kislánya és a születendő kisfia érdekében jó viszonyt kell kialakítania az édesanyjával, ameddig ez még lehetséges.

„Három héttel ezelőtt meglátogatott minket anyám. Nem töltött nálunk sok időt, csak két napot, de első alkalommal ennyi elég is volt. Elképesztő, hogy mennyi energiája van, 74 évesen a gyerekkel ugrált a trambulinon. Fel kell, hogy kössem a gatyámat, azért remélem, hogy valamennyire örököltem az ő genetikáját” – tette hozzá nevetve. Attila édesanyja mostanáig csak fényképeken láthatta az unokáját, ezért érthető, hogy az első találkozás alkalmával a kislány nem a megszokott módon reagált.

„Anna az anyámat úgy hívja, hogy néni. Igazából még meg kell tanulni kezelni a helyzetet. Egyelőre nem hajlandó mamának szólítani, hiszen neki már van egy nagymamája a feleségem anyukája személyében” – magyarázta Attila, aki a találkozás után is biztos abban, hogy szeretné szorosabbra fűzni a viszonyt az édesanyjával.

Fotó: Sulyok László / Ripost

„Körülbelül 300 kilométer távolságra lakunk egymástól, hiszen anyukám Erdélyben él. Ősszel szeretnénk meglátogatni őt, bár nem tudom, hogy a feleségem mennyire viseli majd jól az utazást. Jó lenne, ha megerősödne az unoka-nagymama közötti viszony, illetve szeretnék még beszélni vele az elmúlt évek dolgairól, mert keveset tudok a gyerekkoromról. Anyám számomra gyakorlatilag egy idegen ember, nem véletlenül reagált a kislányom úgy, ahogy. Érezte, hogy anyám kívülállóként csöppent a családba, de bízom benne, hogy ez idővel változik.”

Felmerül a kérdés, hogy a Viszkis vajon mennyire szeretné szorosra fűzni vele a kapcsolatát, illetve ha arra lesz szükség, idővel gondoskodna-e idős édesany­járól.

„Egyelőre a feleségem szüleit szeretnénk ideköltöztetni még a kisfiunk születése előtt, ezért most ez élvez prioritást. Nem tudom, hogy mi lesz öt vagy tíz év múlva. Van egy féltestvérem, akit anyám nevelt fel és aki ugyanazt a vallást gyakorolja, mint ő. Közel laknak egymáshoz, ezért ebből a szempontból sincs egyedül, és ha fogalmazhatok így, idős korára be van biztosítva.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási hátrányból jött vissza, de kiesett a férfi vízilabda-válogatott

borsonline.hu

Három fiatal halt meg egy horror balesetben Fejér megyében

mindmegette.hu

11 könnyű tészta, ami 30 perc alatt elkészíthető a kánikulában

hirtv.hu

Már magánnyomozóval is beszéltek a Kispestről eltűnt fiú szülei

ripost.hu

Megműtötték a horrorbalesetet szenvedett Dávidot, hihetetlen, ami történt

magyarnemzet.hu

Az amerikai nagykövetjelölt máris megsértette a diplomáciai protokollt

borsonline.hu

Egy árva poszt miatt esett egymásnak az egykori sztárpár

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. június 30.: az Ikreknek lépnie kell, a Halak figyeljen a belső hangra

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

ripost.hu

„Elfelejtettem, mekkorák a melleim” – óriási ciciket villantott a matektanárnő

ripost.hu

Hat megyére adtak ki riasztást: ekkor érkezhet az enyhítő eső

ripost.hu

Ez a három csillagjegy erős jeleket kap az égiektől a következő napokban

További cikkek

LELKIZŐ

Németh Kristóf: Engem elkerül az életközépi válság

LELKIZŐ

Most lett volna 74 éves: Így néz ki most Cserháti Zsuzsa sírja - Fotó

LELKIZŐ

Feljelentést tett a Berki ügy után az ismert halottlátó

LELKIZŐ

Végső búcsút vettek Haumann Pétertől: Itt nyugszik a legendás színész

LELKIZŐ

Zokog Berki Krisztián édesanyja, mert nem látja az unokáját

LELKIZŐ

Köllő Babett komoly betegséggel küzdött: „Nem kerültem kórházba”

LELKIZŐ

Koltai Róbert a szerelemről: „Teljesen mindegy, hogy az ember mennyi idős”

LELKIZŐ

Weisz Fanni megdöbbentő vallomása: pasi nélkül boldogabb