1 éve

Paranormális jelenség a temetésen: Üzent a túlvilágról Gábor Zsazsa

Kedden délelőtt 10 órakor helyezték végső nyugalomra a Fiumei úti sírkertben Gábor Zsazsát. A szertartás leginkább egy színes nyári ünnepségre hasonlított, de a végén nem várt, misztikus hollywoodi thrillerbe illő paranormális jelenség történt!

Mint ismeretes, Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg a múlt héten érkezett Magyarországra, hogy méltóképpen eltemethesse a feleségét. Az öt éve elhunyt dívának ugyanis az volt az utolsó kívánsága, hogy magyar földben nyugodhasson.

Fotó: Northfoto

„Gábor Zsazsa 80 év után újra hazatért Magyarországra” – mondta el az özvegye az az.de-nek a szertartás előtt. A 78 éves herceg teljes titokban, Anglián és Németországon keresztül hozta Magyarországra néhai felesége földi maradványait. Anhalt utólag azt is elárulta, hogy a légitársaság nem is tudott róla, hogy mit rejt a kézipoggyásza, ő ugyanis nem szólt róla. „Újabb bürokratikus akadályokba ütköztem volna... Mivel a magyar nagykövetség a beleegyezését adta, a múlt héten az urnával a táskámban eljöttünk Los Angelesből. Zsazsának saját ülőhelye volt a repülőn az első osztályon” – magyarázta.

Mindig az volt Zsazsa álma, hogy halála után a szülőhazájában, Magyarországon helyezzék végső nyugalomra. Ám a 2016-ban elhunyt díva utolsó kívánsága csak most teljesült, miután tavaly szeptemberben és aztán novemberben is elmaradt a temetést a pandémia miatt.

Zsazsa özvegye (Fotó: Ripost / Markovics Gábor)

„Nem a halált, hanem az életet ünnepeljük a temetésen. Ez Zsazsa is így akarta volna. Mindig azt mondta nekem: Azok, akik egy temetésen sírnak, mind álszentek. Csak az örökséget akarják” – mondta. Zsazsa temetése olyan lesz, mint egy zajos fesztivál.

Ami igaz is lett. A rekkenő hőségben cigányzenészek játszottak, az érkező vendégek pedig azon is meglepődhettek, hogy a sírkertben egy szürke ló legelészett a szertartás alatt. Kiderült, nem véletlenül. Az állat Pintér Tiboré, és azért volt ott, mert Zsazsa szenvedélyesen imádta a lovakat, sőt, versenyszerűen lovagolt. Mint megtudtuk, maga is egy Silver Fox nevű szürke paripa boldog tulajdonosa volt.

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

„Annak a földnek a füvét legeli éppen a ló, ahol a hamvak el lesznek szórva” – fogalmazott beszédében Pintér Tenya, aki óriási megtisztelésnek érezte, hogy részt vehetett a búcsúztatón, és nagy beleéléssel adta elő Frank Sinatra klasszikusát, a My Way-t. Produkcióját követően a herceg megjegyezte, hogy a magyar színésznek is Hollywoodban lenne a helye.

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

A temetésen beszédet mondott még többek között Vándor Éva, aki ugyan nem ismerte személyesen Zsazsát, de rengeteg filmben kölcsönözte neki a hangját, Seszták Miklós, egykori nemzeti fejlesztési miniszter, valamint Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke.

A legmeghökkentőbb dolog azonban a temetés vége felé történt, bizony, egy hollywoodi szuperprodukciónak sem írhattak volna nagyobb csattanót!

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

Amikor az egyik olasz luxusmárka logójával ellátott zsákba bujtatott urnát már behelyezték a földbe, Von Anhalt herceg elkezdte rendezgetni a koszorúkat, valamint azt az állványt, amin Zsazsa arcképe állt. Ekkor egy másodperc törtrésze alatt az üvegkeretes portré megbillent, a földre zuhant, és ripityára tört. A herceg úgy tett, mintha mi sem történt volna, de legbelül már ő is érezte: paranormális jelenségről van szó.

(Fotó: Ripost / Markovics Gábor)

„Bizony, minden megtörténhet egy temetésen! Biztos vagyok benne, hogy Zsazsa üzente nekem, hogy fentről figyel. Nem akartam egyébként, hogy a temetés a gyászról szóljon, nem, ünnepeljünk! Ezért is kértem külön a zenészeket, húzzák el a Magyar Rapszódiát, ünnepeljünk” – nyilatkozta a Borsnak Frédéric von Anhalt, aki imádja Budapestet, és szeretné, ha eljön az ő ideje, akkor felesége mellett nyugodhasson.

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

 

Az éjjeli szekrényén tartotta az urnát A magyar származású filmcsillagot halála után elhamvasztották, majd 2017-ben a januári búcsúszertartását követően Anhalt fogta imádott felesége aranyozott urnáját, betette egy elegáns kisállathordozóba, és hazasétált vele. Egészen eddig az éjjeli szekrényen őrizte Zsazsa maradványait.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Britney Spears nem tud leállni a meztelen képekkel, itt az újabb - fotók

origo.hu

Oroszország ultimátumot adott az Egyesült Államoknak

borsonline.hu

Így alakult Kucsera Gábor vasárnap estéje, fotó is készült

vg.hu

Fordulóponthoz ért az élelmiszerek drágulása – Az Aldi után még egy nagy boltlánc jelentett be látványos árcsökkentést

metropol.hu

Súlyos beteg Benedek Miklós, az utolsó pillanatban mondta le az előadását

magyarnemzet.hu

Erélyesebb fellépést követelt Brüsszelben hazánkkal szemben Karácsony Gergely

origo.hu

Mazsi hűtlensége gyötörte halála előtt Berki Krisztiánt?

mindmegette.hu

A 7 legjobb Cézár-saláta-recept – nem csak diétázóknak!

ripost.hu

Sokkoló felvétel került elő a szado-mazo rúdtáncosnak állt Király L. Norbiról

ripost.hu

Megszólalt Zámbó Krisztián, durva dolgokat állít Zsuzskáról

ripost.hu

Mi lett Csisztu Zsuzsával? Hosszú idő után őszintén beszélt erről

ripost.hu

Benézel a meztelen combjai közé? Semmit sem takar, repülőn villantott a kebelcsoda

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

"Nem illettek össze" - előre megjósolta az asztrológus Tápai és Kucsera válását

LELKIZŐ

"Anna mindig mosolyog, bármilyen nehézség jön szembe!" - ezért a cuki kislányért fogott össze az ország - Fotó!

LELKIZŐ

Havi 28.500 forint nyugdíj: ennyit kap kézhez a Neoton egykori sztárja

LELKIZŐ

Őszintén vallott a magánéletéről Gregor Bernadett: Nem vágyom érzelmi függőségre, játszmákra

LELKIZŐ

Mi lett Csisztu Zsuzsával? Megtörte a csendet, hosszú idő után őszintén beszélt életéről

LELKIZŐ

"Borzasztóan élvezem azóta is!" Palik Lacit megizzasztotta a szexuálpszichológus, dr. Hevesi Kriszta – videó

LELKIZŐ

Zámbó Krisztián tisztázta: vége a kapcsolatának

LELKIZŐ

Megtörte a csendet Kucsera Gábor szeretője, mindenről kitálalt