1 éve

Szívfacsaró: így búcsúznak sztárjaink Szappanos Györgytől

Újabb tragédia érte a magyar zenevilágot, 55 éves korában elhunyt a legenda.

Mint arról a Ripost is beszámolt, 55 éves korában elhunyt az ország egyik legjobb basszusgitárosa, Szappanos György. A Blikk arról írt, a zenész pár napja sztrókot kapott, és az orvosok már nem tudták megmenteni őt.

Számos zenész mellett Keresztes Ildikót is lesújtotta a basszusgitáros hirtelen halála. Közösségi oldalán osztotta meg a gyászhírt:

„Drága Szapi, ezt nem tudom elhinni...” – írta a fényképhez Keresztes Ildikó.

Koós Réka nemcsak kollégája, hanem jó barátja is volt Szappanosnak.

„Május végén még együtt mentünk fellépni, a Gyöngyhajú lányt játszottuk vidéken. Nagyon boldog volt, hogy egy év után ismét lehet dolgozni, végigbeszéltük az utat az autóban. Gyuri fantasztikus tehetség volt, emellett pedig egy tisztességes, jó ember. A halála hatalmas veszteség mindenkinek. Nem is tudom, hogy a felesége mit élhet most át. Nagyon szerették egymást, Gyuri imádta a kedvesét, mindig sokat mesélt róla. Hihetetlen, hogy ilyen fiatalon elment. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szeretett volna még élni. Az agyvérzés után intenzív osztályra került, ahol sajnos nem látogathattuk, tragédia, ami vele történt„ – mondta Koós Réka.

Gáspár Laci is Facebook-oldalán búcsúzott:

„Megint egy nagy zenei veszteség! Sajnos én nem ismertem személyesen,de a játékát azt annál inkább! Emlékszem,amikor kezdő basszusgitáros voltam, Pesten mindenki róla és a modern slap-technikájáról beszélt! Vettem is egy BOOM-BOOM kazettát, amit rongyosra hallgattam! Ég veled mester! Őszinte részvétem!” – írta.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!