Létrehozva: 2021.06.30.

Döbbenetes bejelentés: idősotthonba költözne Endrei Judit

A legendás tévés bemondó szerint a mai felgyorsult világban már nem lehet elvárni a fiataloktól, hogy gondoskodjanak az idős szülőkről. Endrei Judit megbeszélte a lányaival, hogy ha idővel gondozásra szorulna, idősek otthonába költözik.

A legendás tévébemondó egész életében tudatosan élt, talán ezért sem meglepő, hogy már előre eltervezte, mi lesz, ha egyszer már nem lesz képes aktív életet élni. A 68 éves Endrei Judit sokat tűnődött a járvány idején arról, hogy bár nem fél az öregedéstől, tudja, hogy idővel – mint mindenkinek – neki is szüksége lehet segítségre.

Fotó: Bors

„A kiutat sokak számára a sport és a közösségi élet visszaállítása jelentheti. A gyaloglásnak idősödő korban nem csupán mentális építőereje van, hanem kutatásokkal is alátámasztották, hogy gátolja az öregedés folyamatát„ – kezdte a Borsnak Endrei Judit, aki nemrég programokat kezdett szervezni idősek számára egy prémium idősek otthonában.

Fotó: Fortepan

„Közhelyként hangzik, de fontos, hogy megvalósítsuk az ál­mainkat. Az egyik legjobb barátnőm például fiatalon pilótaként repült, aztán észrevétlenül elsuhantak mellette az évek, és idővel rájött, hogy mennyire élvezte, amikor a magasba emelkedett. Nemrég újra levizsgázott, és ez hihetetlen boldogságot jelentett a számára. Úgy vélem, szükségünk lenne végre olyan modellre, ahol az idősödő korosztály kötetlenül, ám jó körülmények között meg tudja találni a maga régi-új fiatalos, aktív elfoglaltságát. Egy jó társaságban, jó programokkal mintha egy hotelben élne” – tette hozzá az egykori televíziós, aki elképzelhetőnek tartja, hogy egy nap ő is lakóként csatlakozik az otthon tagjaihoz.

Endrei Judit a lányaival (Fotó: Bors)

„A gyerekeimmel már beszéltünk erről. Én azok közé tartozom, akik nagyon régóta úgy gondolják, hogy egy senior hotelben vagy egy ehhez hasonlóban szeretném befejezni a pályafutásomat. A fiatalokra nem feltétlenül lehet ráterhelni a szülőkről való gondoskodást. Nem lehet elvárni tőlük, hogy otthon üljenek, és őrizzék az anyukát vagy az apukát. Bennem semmilyen ellenérzés nincs egy ilyesfajta léttel kapcsolatban” – mondta őszintén Judit, akinek egyelőre nincs konkrét elképzelése arról, hogy mikor szeretne beköltözni egy ilyen intézménybe. „Szép otthonom van, amit nagyon szeretek. Még nem terveztem meg, hogy hány év múlva lesz esedékes, de megteszem a szükséges lépéseket akkor, amikor majd úgy érzem, hogy nem élek ennyire aktív életet. Most még folyton jövök-megyek, teszem a dolgomat, és ez örömmel tölt el.”

Próbál példát mutatni

Évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a korosztálya tagjainak megmutassa, hogyan élhetik aktívan az idősödés éveit. Ő maga napi 5 kilométert sétál, és ezen felbuzdulva megalapította a Gyalogló klubot, amihez bárki csatlakozhat, aki szeretné felfedezni a sokszínű és változatos hazánk tájait, és a séták során készített fotókat szívesen megosztaná a csoport többi tagjával. „Nagyon jó virtuális baráti kör alakult ki, gyönyörködve nézem, hogy milyen szép képeket töltenek fel a többiek. Én is mindennap legyalogolom a magam öt kilométerét, vannak jól bejárt útvonalak: szívesen megyek le a Duna-partra vagy az erdőbe, ezt a hőséget másképp nem is lehetne elviselni.„

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Videó: Farkast bukkant fel egy hazai városi erdőben

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Patai Anna a babavárásról: Az álmunk hamarosan valóra válik

LELKIZŐ

Aggódnak a rajongók Nemazalányért

LELKIZŐ

MC Hawer lemondott a szerelemről: „Mindegyikbe kicsit belehaltam”

LELKIZŐ

„Egy hajszálon múlt az életem” — emiatt élte túl a terrortámadást a magyar színész

LELKIZŐ

Mindent látott és mindenről tudott: az őrült pletykák miatt állt elő az igazsággal Katalin hercegné

LELKIZŐ

Megrázó interjút adott Papadimitriu Athina: „Úgy éreztem, pszichológushoz kell mennem!”

LELKIZŐ

Jákob Zoltán őszintén vallott a kapuzárási pánikjáról: „Szeretnék hosszú életet, de nem mindenáron”