1 éve

Esztergályos Cecília: „Szörnyű kimondani, de azt hiszem, neki megváltás volt a halál”

Esztergályos Cecília évtizedeken át dolgozott együtt az elhunyt színésszel. Férfi kollégája halála rettentően megviselte a művésznőt.

Sokat szenvedett halála előtt Nagy Zoltán. A színművész életének 78. évében, június 16-án hunyt el.

A szomorú hírt az Újszínház jelentette be Facebook-oldalán.

Az Aase-díjas színművészt számos színpadi szerepben láthatta a közönség, de a legnagyobb áttörést a Família Kft. hozta el számára, amiben 1991-től nyolc éven át alakította Kövér Lajost.

Nagy Zoltán súlyos betegség után hunyt el
Fotó: Facebook

Esztergályos Cecília a Metropolnak elmondta, hogy Nagy Zoltán az élete utolsó időszakában súlyos betegséggel küzdött.

„Az utóbbi időben szegénynek rettenetesen leromlott az állapota. Nagyon-nagyon beteg volt és sokat szenvedett. Szörnyű kimondani, de azt hiszem, neki megváltás volt a halál” – mondta el a Metropolnak Esztergályos Cecília, aki a Família Kft. előtt és után is együtt játszott Nagy Zoltánnal a Nemzetiben és az Újszínházban.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Őrületesen jó humora volt, már a nyolcvanas években rögtön megtaláltuk a közös hangot. Rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, sokszor felhívtam, hogy felvidítsam, elfeledtessem vele a betegségét. Utoljára két hete találkoztam vele, amikor eljött az Újszínházba a Császármorzsa című darabom bemutatójára. Akkor már nagyon rossz állapotban volt, de látszott, hogy élvezte az előadást. Megöleltük, megpusziltuk egymást, akkor még nem tudtam, hogy utoljára. Nagyon fog hiányozni…” – fogalmazott elcsukló hangon a színésznő.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!