1 éve

Harry és Vilmos kibékülését várják: „Közös a nagypapájuk halála feletti gyászuk!”

Sir John Major volt brit miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a két fiatal herceg közötti súrlódásnak véget kell vetni, és a közös gyász megfelelő alkalom erre.

Sir John Major volt brit miniszterelnök, aki 1990 és 1997 között volt az Egyesült Királyság kormányfője a Konzervatív Párt élén, a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában úgy fogalmazott: a súrlódásoknak, amelyek értesüléseik szerint a két fiatal herceg között felmerültek, a lehető leghamarabb véget kell vetni.„Közösek az érzelmeik, közös a nagypapájuk halála feletti gyászuk. Úgy gondolom, itt a megfelelő pillanat a kettejük közötti bármiféle nézeteltérés rendezésének, ha ilyenek léteznek” – mondta a brit politikus, aki évtizedek óta szoros személyes kapcsolatot ápol a királyi családdal. Harry és Vilmos kibékülésére vár a világ.

Fotó: Notzhfoto

Diána halála után őt nevezték ki Vilmos és Harry különleges megbízatásokkal felruházott gondviselőjévé. Sir Johnt e minőségében a két – akkor még fiatalkorú – herceg jogi és adminisztratív ügyeinek intézésében illették meg eljárási és képviseleti jogok.

Harry és bátyja, Vilmos – az Egyesült Királyság majdani uralkodója – az elmúlt hónapokban számos egyértelmű jel és félhivatalos beszámoló szerint eltávolodott egymástól, és viszonyuk korántsem felhőtlen, miután Vilmos rossznéven vette, hogy öccse tavaly visszalépett a brit királyi család magas rangú tagjaként addig ellátott hivatalos feladataitól és amerikai feleségével, Meghan Markle-lal együtt az Egyesült Államokba költözött.

A kettejük közötti feszültségre Harry is egyértelmű utalást tett abban a világszerte komoly feltűnést keltő televíziós interjúban, amelyet néhány hete Oprah Winfrey-nek adott. Harry úgy fogalmazott, hogy Vilmossal fennálló viszonyára „jelenleg a távolságtartás” a jellemző, „de az idő remélhetőleg majd mindent orvosol”.

Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet királynő férje pénteken hunyt el életének századik évében. Temetésére, amely április 17-én, jövő szombaton lesz a királyi család windsori rezidenciáján, Harry herceg is hazautazik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!