1 éve

Drámai döntést hozott meg fia sorsáról a magyar zenész

Hatalmas kihívás minden szülő számára egy fogyatékkal élő gyermek nevelése, ráadásul nehéz döntésekkel is jár.

Boros Csaba, a Republic zenekar frontembere nagy dilemma előtt állt, amikor 26 éves fia, Ákos jövőjéről kellett döntenie. A fiatalember olyan állapotban jött világra, amely megakadályozza, hogy valaha önállóan éljen, hivatalosan közepesen súlyos fogyatékkal élő. Éppen ezért bármennyire is szereti a családja, az életének felét egy olyan otthonban tölti, ahol szakemberek és hasonló társak veszik körül.

Boros Csabának nem volt könnyű / MTI, MTVA Fotó: Zih Zsolt

„Ott olyan életet élhet, amelyben jól érzi magát, amelyet szeret, ahol a barátaival bandázhat. Ákos sosem lesz képes teljesen egyedül élni, de ebben az otthonban megkap minden segítséget, és azért legyünk őszinték, mi is nyugodtabbak vagyunk így. Persze, amikor a járvány miatt felmerült, hogy akár hónapokig nem látogathatjuk, azonnal hazahoztuk, mert azt sem ő, sem mi nem bírtuk volna ki, hiszen imádjuk egymást„ – árulta el a Blikknek a zenész, aki szerint ha hamarabb elkezdtek volna foglalkozni a fiával, talán több dolgot tudna, de így is nagyon büszke rá és szereti. Bár azt sem titkolja, ő maga is nagy lelki harcokat vívott az elején.

„Bennem is felmerült, hogy miért velünk történik ez, de aztán rá kellett jönnünk, hogy ő nem egy átok, hanem inkább áldás. Persze, amikor itthon van, akkor zárni kell a szekrényeket, mert különben átrendezi őket, de azt a szobát sem szabad nyitva hagyni, ahol a hangszerek vannak. Az édességért, a csokiért is nagy harcok folynak, de közben nagyon büszke vagyok rá, hogy érti, mi folyik most a világban, hogy bármennyire utálja a maszkot, hordja, és ha koncertfelvételek nézéséből lehetne pénzt keresni, már nagyon gazdag lenne” – nevetett a zenész.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!