1 éve

Sas József vissza akart térni a színpadra

Sas József egy országot szórakoztatott évtizedeken keresztül a humorával, jóllehet, nem mindig volt oka az örömre. A Jászai Mari-díjas színész élete nem indult ugyanis egyszerűen. Sorozatunkban bemutatjuk a nemzet komédiása életének legfontosabb állomásait.

2019 január elején Sas József és a felesége, Zsuzsa asszony elindultak a szokásos, év eleji thaiföldi kiruccanásukra. A nemzet komédiása című könyv írója, Markos Zoltán még anyagokat szeretett volna kapni a készülő műhöz a színésztől, de heteken át nem érte el őt telefonon. Majd felröppentek mindenféle hírek: arról, hogy Sas beteg lett és kórházba került. Markos nőnapkor SMS-t írt Zsuzsa asszonynak, aki megrázó hírekkel fogadta az írót.

Fotó: TV2

„Zolika... 2019. 01. 28. Jóska agyvérzést kapott itt, Pattaján... Szörnyű öt hetünk volt. Ágival tegnap egy mentőrepülővel sikeresen hazamentek... én a menetrend szerinti járattal megyek ma éjjel, készülődöm az utazáshoz. Otthon bővebben... ölelés. Egy hónapig tudtam falazni, hogy a sajtó ne szimatolja meg... tegnap már Ferihegyen ott volt a sajtó, amikor megérkeztek...” – írta a zaklatott asszony.

Ezután a reménykedés hónapjai következtek: a színészt eleinte kórházban ápolták, majd hazaengedték. Gyógytornász járt hozzá, a felesége, Zsuzsa pedig éjjel-nappal mellette volt, erején felül ápolta őt.

Akkoriban olyan hírek érkeztek a színészről, hogy szellemileg tökéletes állapotban van, csupán testileg kell erősödnie. Amikor Markos Zoltán meglátogatta, a bal kezét és lábát még nem tudta mozgatni.

Majd egy évvel az agyvérzés után a színész kamerák elé állt: feleségével a Mokka műsorában vallottak a megpróbáltatásaikról.

„Szerencsés alkatok vagyunk mindketten, mert úgy vélekedünk, hogy minden nehéz helyzetből csak kifelé kell menni, és általában sikerül is. Úgyhogy most is bizakodunk!” – mondta el 2019 decemberében Zsuzsa asszony.

Budapest, 2012. február 21.
Sas József humorista tart sajtótájékoztatót, amelyen bemutatta a Mikroszkóp Színpad volt színészeivel alakított Sas-Fészek Kabarét a Fészek Művészklubban.
MTI Fotó: Kollányi Péter

A kabarékirály szeretett volna újra színpadra állni, és bízott is benne, hogy ez valaha még megadatik neki.

„Jövő szilveszterre lesz Sas-kabaré! Ez biztos, mert nekem nagyon kell! És Thaiföldre is szeretnék még elmenni!” – jelentette ki vidáman a nemzet komédiása. Nem volt már rá lehetősége...

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!