1 éve

Megdöbbentő vallomást tett Xantus Barbara

A magyar színésznő az áldozatsegítő kampány kapcsán beszélt a saját tapasztalatairól.

Xantus Barbara is részt vesz az Áldozatsegítő Központ Hétköznapi történetek című videó-podcast sorozatában. A színésznő egy kisfilmben meglepő őszinteséggel vallott arról, hogy saját tapasztalata is van a bántalmazásról.

„Sajnos saját tapasztalatból is tudom, hogy aki áldozati helyzetben van, az sokáig nincs ezzel tisztában, esetleg azt hiszi, hogy valamit nem jól csinál, és ha jobban csinálja, legközelebb majd nem húzza ki a gyufát” – mondta a színésznő.

Az áldozatsegítő kampány egyébként sikeresen indult: mintegy negyedmillióan nézték meg a közösségi médiában elérhető, az Áldozatsegítő Központ Hétköznapi történetek című videó-podcast sorozatának első, kapcsolati erőszakról szóló részét.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon azt írta, hogy nagyon fontos erről a témáról beszélni, mert sok esetben az áldozat saját magát hibáztatja a kialakult helyzet miatt. A miniszter ezért örömtelinek tartja, hogy rengeteg visszajelzés érkezett a videókkal kapcsolatban.

💻 Sikeresen indult az áldozatsegítő kampány, hiszen közel negyedmillió ember tekintette meg Közösségi média... Közzétette: Varga Judit2021. január 9., szombat

Az első epizód Tenki Réka, Xantus Barbara és Babicsek Bernát segítségével készült, akiknek a témával kapcsolatos gondolatait egy új videóból ismerhetik meg az érdeklődők a www.youtube.com/channel/UCSr38DDWe1lUuDZcNUmFClA linken.

A jövő heti rész az iskolai bántalmazás témáját dolgozza fel, amellyel szerinte már mindenki találkozott élete során szemlélőként vagy résztvevőként. A miniszter bízik abban, hogy ez a videó is sok emberhez fog elérni, és segítséget nyújt majd a felismerésben, a megoldásban, mert „mindenki számára van segítség.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!