2 éve

Emberfeletti teljesítményt nyújtó orvosok mentették meg Trokán Péter életét

Trokán Péter két hétre kórházba került Covid miatt. A Szent László kórház fertőzőosztályán mutatták ki a vírust, és ott is gyógyították meg a 74 éves színészt.

Két hétig kezelték a László kórház infektológiai osztályán Trokán Pétert. Úgy tudni, a színész egy főpróbán kaphatta el a koronavírust, majd több gyorstesztet is végeztek rajta, ám mind negatív lett.

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Egyre rosszabbul érezte magát, így a háziorvosa beutalta a László kórház fertőzőosztályára, ahol hamar kiderült: a tüdejét támadta meg a vírus. Intenzív osztályra nem került, helyette oxigénnel segítették a légzését és kezelték a tüdőgyulladást.

„Nagyon magas szintű orvosi munka folyik a Szent László kórházban, emberfeletti teljesítményt nyújtanak az orvosok és az ápoló személyzet. Szinte megállás nélkül dolgoznak, mégis empatikusak, nyugodtak, kedvesek a betegekkel„ – mondta a már gyógyult színész az Indexnek, majd tovább hálálkodott az elismerésre méltó munkáért, amit tapasztalt. „Meg szeretném köszönni a gyógyító munkát, szakértelmet, kitartást és kedvességet, amit a Szent László kórház infektológiai osztályán tapasztaltam.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!