2 éve

Váratlan hírt közölt az elhunyt magyar sztár özvegye

Úgy tűnik, Frédéric von Anhalt herceg meggondolta magát és mégis hazahozza a 2016-ban elhunyt Gábor Zsazsa hamvait.

Három és fél évvel a halála után magyar földben nyugodhat Gábor Zsazsa! A váratlan hírt az egykori szexszimbólum özvegye, Frédéric von Anhalt közölte egy német tévéműsorban.

Nos, Gábor Zsazsa földi maradványai kalandos utat jártak be egészen mostanáig. Mint ismeretes, a díva 99 éves korában 2016. december 18-án hunyt el hosszú betegeskedés után. Az eredeti tervek szerint egyébként itthon, Budapesten az édesapja mellé temették volna el Zsazsát. De végül a Kozma utcai temetőben lévő sírhely rossz állapota miatt az özvegy nem engedélyezte, hogy hazahozzák a díva földi maradványait.

Fotó: Northfoto

Búcsúztatóját végül december 30-án tartották a Good Shepherd templomban, ahol a rajongók is elbúcsúzhattak Zsazsától. Majd a szertartás végén Anhalt herceg fogta a felesége aranyozott urnáját és beletette egy kutyahordozó táskába – állítása szerint Gábor Zsazsa kedvencébe –, és elhagyta vele a templomot. Ezt követően egy szűkebb, baráti társasággal mentek át a Los Angeles-i Westwood Village Memorial Parkba, ahol a dívát eltemették ugyan, de az özvegy kiemelte a sírból az aranyozott urnát, majd hazavitte, és az éjjeli szekrényén, prózai okokból a telefonkészülék mellett tárolta. De aztán olyan hírek is felröppentek, hogy egy bankban őrzik a díva földi maradványait. Ezt azonban később cáfolta az özvegy.

„Vélhetően a közeljövőben nem teljesülhet Zsazsa álma” – fogalmazott akkoriban szűkszavúan a herceg a gyászszertartás után. Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy meggondolta magát. Igaz, a jelek szerint az özvegy továbbra sem számol a Kozma utcai sírkerttel.

„Amíg köztünk volt, és együtt voltunk, csupán egy szavába került, én mindig minden kívánságát teljesítettem. Az teljességgel kizárt, hogy pont az utolsó kérésének ne tennék eleget„ – kezdte egy német tévéműsorban Gábor Zsazsa özvegye.

”Ő egy hollywoodi sztár volt, Hollywoodban A Hírességek sétányán is van csillaga, egy emlékhelye, ami örökké megmarad és ahová bármikor ellátogathatnak a tisztelői. A terveim szerint hamarosan elkészült egy emlékhely a szülőhazájában, Budapesten is. Imádott feleségem, Zsazsa utolsó kívánsága az volt, hogy magyar földben nyugodhasson. Ezért is intézkedem, hogy Magyarországon is legyen temetése, és természetesen sírkövet is szeretnék csináltatni neki. Azt szeretném, hogy Magyarországon is legyen egy emlékhelye, ahová a turisták és a tisztelői is ellátogathatnak. Hiszen tudják csak meg, ő Magyarország szülöttje„ – tette még hozzá Anhalt herceg, aki jól tudja, hogy a szervezést illetően nem lesz egyszerű feladata.

Ahhoz, hogy az özvegy az urnát Amerikából Németországba, majd Magyarországra hozhassa, rengeteg elengedhetetlen papírt kell kitöltenie. Emiatt egyébként még a koronavírus-járvány előtt Magyarországra utazott, de az ügyek közül túl sok mindent szeretett volna egy csapásra lebonyolítani, azonban nagy bánatára nem sikerült neki. Persze Anhalt herceg a kezdeti nehézségek ellenére sem adja fel. Ha az egykori szexszimbólum hamvait jelenleg nem is hozhatja Magyarországra, az elmondása szerint azt mindenképpen véghez viszi, hogy Gábor Zsazsa méltó emlékhelyet kaphasson szülőhazájában.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!