1 éve

Itt a teljes igazság: ezért nem készült el Cserháti Zsuzsa síremléke

Csütörtökön volt 17 éve, hogy 55 éves korában örökre elaludt Cserháti Zsuzsa, aki vitathatatlanul a magyar könnyűzene történetének egyik legjobb női énekhangja volt. Bár az egyik legünnepeltebb énekesnő volt, még mindig nem készült el az a síremlék, amely méltó lenne a munkásságához. Cserháti fia, Szirtes Krisztián most a Ripostnak árulta el, miért csúsznak a munkálatok!

Cserháti Zsuzsa sírja évek óta elszomorító látványt nyújt a Farkasréti temetőben. Bár rengeteg virág díszíti és nagyjából rendben van tartva, az énekesnőnek 17 évvel a halála után sem emeltek méltó emlékművet.

Fotó: MTI

Cserháti fia a Ripost-nak tavaly azt nyilatkozta, hogy 2019. augusztus végére garantáltan elkészül az édesanyja munkásságához méltó emlékhely. Sőt, Szirtes Krisztián azt is részletezte, pontosan hogyan fog kinézni az sír. Az akkori tervek szerint egy különleges eljárással az énekesnő arcképe is felkerült volna az emlékhelyre, amiről azt remélték: valódi zarándokhellyé válik majd a Cserháti-rajongók számára. Ám ezt követően hiába teltek-múltak a hetek, hónapok, semmi előrelépés nem történt. A legendás énekesnő sírja továbbra is lehangoló látványt nyújtott.

Cserháti halálának évfordulója előtt kilátogattunk a Farkasréti temetőbe, hátha azóta nagy titokban már felújították a sírt. Legnagyobb meglepetésünkre azonban még mindig nem történt semmiféle változás, csak néhány, szalmából és tobozokból készült új koszorú díszítette az emlékhelyet.

Fotó: Ripost

Megkerestük Cserháti fiát, Szirtes Krisztiánt, aki elárulta: a koronavírus-járvány miatt csúsznak a munkálatok!

„Ha nem lett volna a pandémia és a járvány miatt elrendelt szigorítások, édesanyám gyönyörű síremléke már állna. Márciusban azonban le kellett állítanunk a munkálatokat. Úgy tudom, azóta már újra elkezdtek dolgozni a sírkövön, de ezt nem én intézem, hanem édesanyám két nagyon jó barátja, Krasznai László vállalkozó és Fehér Adrienn színésznő. Arról értesültem, több látványterv is van, még nem lehet pontosan tudni, milyen lesz az emlékhely. Az biztos, hogy az arcképe rajta lesz” – mesélte Krisztián.

Ezt követően Fehér Adrienn számát is tárcsáztuk. Ő az a színésznő, akit Cserháti a fogadott lányaként szeretett, és aki a legendát alakította a Cserháti Zsuzsa-emlékesten. Adrienn megerősítette, hogy zajlanak a munkálatok, de azt nem merte megjósolni, mikor készülhet el a méltó emlékhely. Azt is megerősítette, hogy a sírkövet egy rejtélyes jótevő, egy titokzatos mecénás finanszírozza!

„Dolgozunk rajta, de nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni afelől, hogy mikor nyeri el a sír a végleges formáját. Megerősíthetem, hogy valóban létezik egy mecénás, aki állja a költségeket, de ő soha nem fogja felfedni a kilétét” – fogalmazott a színésznő.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai csatában jutott a vb-elődöntőbe a magyar női pólóválogatott

borsonline.hu

Megrázó részletek a kórházból: ez vár most a budapesti házomlásban megsérült táncosra

mandiner.hu

Tényleg közeleg a világháború? – Nógrádi György elemezte a háború eszkalációjának esélyeit

ripost.hu

Egyetlen nap alatt ezren kerültek dutyiba Budapesten

magyarnemzet.hu

Jakabos Zsuzsanna a vizes világbajnokság után kit ment ki a vízből?

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

ripost.hu

Ezzel vajon a saját eljegyzésére utalt Vajna Timi?

ripost.hu

Érzéki sztriptíz, teljesen meztelenre vetkőzött a teraszon a bomba testű üzletasszony

ripost.hu

Budapesti házomlás: élet és halál között lebeg Nikolett, a megsérült táncos

További cikkek

LELKIZŐ

Németh Kristóf: Engem elkerül az életközépi válság

LELKIZŐ

Most lett volna 74 éves: Így néz ki most Cserháti Zsuzsa sírja - Fotó

LELKIZŐ

Feljelentést tett a Berki ügy után az ismert halottlátó

LELKIZŐ

Végső búcsút vettek Haumann Pétertől: Itt nyugszik a legendás színész

LELKIZŐ

Nem bírja tovább Berki Krisztián édesanyja: „Szeretném tudni, hogy mi végzett a fiammal”

LELKIZŐ

Rúzsa Magdi ikrei születéséről: „A sorsunkat a Jóisten kezébe helyeztem”

LELKIZŐ

Gyász: Tragédia történt a Nyerő Páros forgatásán

LELKIZŐ

Belvárosi házomlás: egy emberként szorítanak a sztárok a táncosnőért