2 éve

Előkerült egy titkos hangfelvétel az éjszakáról, Diana szembeszegült Károly szeretőjével

Diana hercegnő tudott arról, hogy Camilla és Károly herceg között van valami, ezt pedig vetélytársa tudtára is adta.

Diana hercegnő szerint házassága egyik „legbátrabb pillanata” volt, amikor összegyűjtötte az erejét, hogy beszéljen Camilla Parker Bowles-szal, aki Károly herceg szeretője volt.

Fotó: PATRICK RIVIERE / AFP)

„Elszabadult a pokol” azon az éjszakán, amikor Diana szembenézett Camillával. A hercegnő végül 1992-ben vetett véget a kapcsolatnak, 1996-ban pedig elváltak Károllyal.

Diana elmondása szerint, amikor szembesítette Camillát, Károly herceg úgy rohant el, mint egy „fej nélküli csirke”. Az este egyébként Camilla testvérének, Annabel Elliotnak a 40. születésnapja volt 1989-ben, Londonban.

Diana egy 1991-ben, titokban rögzített hangfelvételen emlékezett vissza a történtekre: „Bementem a házba, életemben először kinyújtottam a kezem Camilla felé, és azt éreztem: hú, túlestem rajta.”

Diana hercegnő 20 éves volt, amikor hozzáment a 32 éves Károly herceghez, és csak aznap döntötte el, hogy elmegy a születésnapi partira, erre pedig senki sem számított. Diana szerint férje egész odaúton próbálta lebeszélni arról, hogy a hercegnő menjen. Ő azonban elhatározta magát, sőt azt is eldöntötte, hogy Camillát nem csókkal, hanem a formálisabb kézfogással üdvözli. „Nagy lépés volt ez nekem” – fogalmazott Diana.

A partin egyszer csak észrevette, hogy Károly és Camilla eltűntek. Megkereste őket, és ekkor mondta Camillának, hogy beszélni akar vele. Diana közölte, hogy pontosan tudja, mi folyik Camilla és Károly között. Mire Camilla úgy felelt: „Mindened megvan, amire valaha vágytál. Minden férfi a tiéd a világon, beléd szeretnek, két gyönyörű gyermeked van, mi többet akarsz még?”

Mire a hercegnő annyit mondott: „A férjemet akarom.” Diana hazafelé sírt, hét évnyi harag tört elő belőle.

A 71 éves Károly herceg végül 2005-ben feleségül vette a most 72 éves Camillát – írja a Mirror.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!