2 éve

Kulka János reméli, hogy egyszer teljesen felépül

A színész 2016-ban kapott sztrókot, azóta afáziával küzd. Azt mondja, kiváltság, hogy él.

Ahogyan Kulka János fogalmaz, együgyünek érzi magát, mégis örül az életnek! A Kossuth-díjas színész 2016 áprilisában kapott sztrókot, mentő száguldott vele a Honvéd kórházba, majd az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe, ahol az orvosok életmentő beavatkozást hajtottak végre rajta.

Fotó: Ripost/ Markovics Gábor

Kulka állapota csodával határos módon rohamosan javult, gyógytornász segítségével újra megtanult járni, ám az agyi érkatasztrófa szövődménye, az afázia miatt még most is nehezen beszél. Kulka most a Best magazinnak adott interjút, amiből kiderült, hogy betegsége előtt imádott főzni, és a piacra járni. Most viszont már egyiket sem csinálja.

„Korábban jobban ment. Elfelejtettem a recepteket” – mondta a színész.

„Sok ember van a piacon. Zavarban vagyok attól, hogy néznek. Látom magam kívülről. Bicegek, hülye vagyok. És zavar” – tette hozzá Kulka, akitől sokan eltávolodtak az elmúlt években, ezért is értékeli jobban azokat az embereket, akik most is közel állnak hozzá.

„Hűséges vagyok nagyon azokhoz, akik most is szeretnek.”

Azt mondta, zárkózott lett, és szégyelli magát, ezért inkább elvonul a nyilvánosság elől. Úgy érzi, a sztrók óta két ember lakozik benne, de mégis azt reméli, hogy egyszer a jövőben minden olyan lesz, mint régen: ugyanúgy beszél, él és létezik majd.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!