Létrehozva: 2019.08.02.

Szomorú látvány: elhanyagolják a legendás Antal Imre síremlékét

A 72 évesen elhunyt magyar tévés és humorista milliók kedvence volt, most azonban, mintha senki sem ápolná méltón az emlékét.

Szerző Ripost

Alig több mint 11 évvel a halála után szinte teljesen elfelejtették Antal Imrét. A népszerű nevettető a napokban ünnepelte volna 84. születésnapját, ám erről teljesen elfeledkeztek a kollégái, barátai, rajongói és barátja, Jenei József is. A Bors késő délután járt kint a Farkasréti temetőben, ahol a művészparcellától messze, egy mellékúton nyugszik a 2008-ban, daganatos betegség miatt elhunyt sztár.

A zongorát szimbolizáló kopottas sírhelyen se virág, se mécses nem volt, csupán egy viseltes művirág állt a Szeszélyes évszakok legendás nevettetőjének sírja előtt, ami igazán méltatlan, tekintve, hogy Antal Imre milliók arcára csalt mosolyt estéről estére, több mint öt évtizeden keresztül. Re­viczky Gábor rendszeresen játszott és forgatott együtt a nagy nevettetővel, szerinte is hallatlan, hogy senki nem látogatja, gondozza a sírhelyet.

„Elképesztő memóriája volt, a Circus Maximus című darabban egy oldalnyi szöveget tudott memorizálni egyszeri olvasásra, mikor az egyik kollégánk szenvedett a memorizálással. Méltatlanul elfeledték élete utolsó éveire, csupán az RTL Klub gondolt rá, amikor a Szeszélyest forgatták. Szegény, nagyon visszahúzódó volt, az öltözőjében egyedül volt a betegsége miatt. Nagy kegyelem volt az a pár adás a csatorna részéről, ugyanis akkoriban ko­moly anyagi gondjai voltak, már teljesen kiforgatta mindenéből a barátja, akit, úgy tudom, el is tartott. Ennek fényében szomorú, hogy legalább ilyenkor nincs friss virág a sírján" – vélekedett a színész.

Antal Imrre a karrierje csúcsán számtalan műsort tett ismertté, melyek közül a Szeszélyes évszakok volt az egyik legnépszerűbb. A műsort egészen 2004-ig forgatta, miután az akkori Magyar Televízió úgy döntött, leveszi a műsoráról a súlyos orrbetegséggel és ízületi problémákkal küszködő művész produkcióját. Ahogy Reviczky említette, 2006-ban visszatért a kabaréműsor az RTL Klubon Szeszélyes címen, melyben Csonka András volt a műsorvezető-partnere.

„A legkedvesebb emlékem maga a gyerek- és tinédzserkorom, amikor Imre ezer színben és szerepkörben tündökölve szórakoztatott minket a televízióban. Intelligens és művelt ember volt, én erre a zsenire akarok emlékezni. Az utolsó néhány éve valóban igen méltatlan volt hozzá, a betegsége sok kellemetlenséget okozott neki, árnyéka volt már csak önmagának. Egy ilyen képességű embernél nehéz volt azt nézni, hogy a pár mondatos összekötő szövegét képtelen megjegyezni, rengetegszer kellett felvennünk ezeket a részeket, mire sikerült. Megtisztelő volt vele dolgozni, de nem erre akarok emlékezni. Hogy a sírt nem látogatják? Azt gondolom, ez mutatja azt, hogy mi vár ránk: mindenki addig él, amíg be­szélnek róla, pedig alig egy évtizeddel a halála után még illenék foglalkozni vele" – vélekedett Csonka András.

Hasonlóképpen látja a helyzetet Heller Tamás is, sőt a komikus szerint komoly összefogásra lenne szükség egyik legkedvesebb kollégája emlékének életben tartásához.

„Imrével rengeteg jó kabarét forgattunk és játszottunk a Mikroszkóp Színpadon is, nem be­szélve a kanadai turnénkról, ahol kis vidámságot vittünk a kint élők életébe. A világ legjobb viccmesélője volt, ironikus és egyben nagyon szomorú, hogy nem látogatják a nyughelyét, ami szerintem a barátja dolga lenne legfőképpen. Amennyiben ez gondot jelent, legvégső esetben pár kollégával összefognánk, hogy méltóképpen maradjon meg az emléke" – mondta Heller. A Bors próbálta elérni Antal Imre jó barátját, Jenei Józsefet is, de egyelőre nem jártak sikerrel.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

travelo.hu

Ezeket a magyarországi kegyhelyeket látnod kell

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Patai Anna a babavárásról: Az álmunk hamarosan valóra válik

LELKIZŐ

Aggódnak a rajongók Nemazalányért

LELKIZŐ

MC Hawer lemondott a szerelemről: „Mindegyikbe kicsit belehaltam”

LELKIZŐ

„Egy hajszálon múlt az életem” — emiatt élte túl a terrortámadást a magyar színész

LELKIZŐ

Mindent látott és mindenről tudott: az őrült pletykák miatt állt elő az igazsággal Katalin hercegné

LELKIZŐ

Megrázó interjút adott Papadimitriu Athina: „Úgy éreztem, pszichológushoz kell mennem!”

LELKIZŐ

Jákob Zoltán őszintén vallott a kapuzárási pánikjáról: „Szeretnék hosszú életet, de nem mindenáron”