3 éve

Szörnyű gyerekkoráról vallott a gyönyörű magyar sztármami

A boldog anyuka, Földes Eszter korábban rengeteg keserû élményt szerzett az iskolában.

Zaklatták az iskolában a most 32 éves Földes Esztert a diáktársai. A színésznő egy, a sajtót bejáró botrányos iskolai zaklatás miatt tette közzé a történetét a közösségi oldalán. Földest tinédzserként zaklatta pár lány az iskolájából. Saját bevallása szerint azért vállalta fel a történetét, hogy segítsen azoknak, akik hasonló helyzetben vannak - írja a Blikk.

"11-12 éves koromban engem is rendszeresen terrorizált néhány lány az iskolából, megvertek, megaláztak. Nekem nagyon jó volt a kapcsolatom a szüleimmel, de sokáig hallgattam arról, ami velem történik, mert szégyelltem. Egyedül akartam megoldani. Büszkeségi kérdést csináltam belőle" – írta közösségi oldalán a színésznő.

"Végül persze, minden kiderült, mert elég komoly viselkedészavart okozott nálam, depressziót, sőt, átkerültem egy másik iskolába" – tette hozzá Földes Eszter, aki később a zaklatója szemébe nézhetett.

"Tíz évvel később véletlenül találkoztam az egyikükkel. Felismert, kitörő örömmel fogadta a találkozásunkat. Mondta, hogy szuper, hogy bekerültem a SZFE-re – akkor már lehetett tudni, hogy színésznő leszek –, és ha lesz kedvem, megihatnánk egy kávét valamikor. Bennem mély szégyenérzet volt. Rosszul voltam, remegtem. Õ viszont látszólag felszabadult volt. Mintha semmi nem történt volna. Sose kértek bocsánatot..." – írta csalódottan Földes Eszter az őt ért traumáról, majd arra is kitért, hogy a dolog kezelése valahol az agresszív, támadó gyerekek megértésénél kezdődik.

"Miért tesz ilyet valaki? ...Talán valamit kompenzál" – gondolkozott el a színésznő, aki szerint nagyon oda kell figyelni a gyerekekre, hagyjuk őket kibontakozni, fogadjuk el a személyiségüket, hiszen nem a szülők másolatai, hanem különálló lények.

Időben észlelni kell az iskolákban kialakuló agressziót, mert  komoly pszichés problémákat okozhat egy eltitkolt, elnyomott zaklatási ügy. A Blikknek Makai Gábor klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta elmondta, hogy sajnos egy ilyen helyzetben a zaklatott gyermek hamar azonosul azzal, ami miatt bántják, elhiszi, hogy megérdemli társai támadását. A zaklatott gyerekekben önértékelési zavar alakulhat ki, ami akár felnőttkorban is okozhat problémát, személyiségzavart. A gyerekek nagyon kegyetlenek tudnak lenni, nincs meg bennük a fék. A szülőnek vagy a tanároknak rögtön fel kell lépniük, ha ilyet tapasztalnak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!