3 éve

Kapócs Zsóka őszinte vallomása: ezért vitte kivizsgálásokra kisfiát

Hat évig várt az anyaságra Kapócs Zsóka: a színésznõnek több mûtéten is át kellett esnie. A fájdalmas út végén megszületett a kisfia.

Borisszal hatalmas szerencsém van, nagyon jó gyerek – mondta. – Persze, nagyon kell rá figyelni, már mászik, hamarosan eljön az az idő is, amikor már semmi sem lesz biztonságban az alacsonyabb polcokon– tette hozzá a színésznő, aki igyekszik minél tudatosabban nevelni kisfiát. Már most diabetológushoz, azaz cukorbetegekkel foglalkozó szakorvoshoz vitte Boriszt, hiszen az, hogy a gyerek mennyire lesz egészséges, a genetikán túl attól is függ, hogyan táplálják az első ezer napban.

– Nagyon fontos odafigyelni a táplálék mennyiségére, mert a most kialakuló zsírsejtek a baba egész életét végigkísérik majd – mondta Zsóka a Blikknek.

A cukorbetegség és a hajlam a habzsolásra is öröklődik a szülőktől és a nagyszülőktől. Dr. Almássy Zsuzsanna, a Czeizel Intézet diabetológusa, csecsemő- és gyermekgyógyász főorvosa elárulta: a megelőzés óriási fegyver lehet már csecsemőkorban is.

– A mi feladatunk az, hogy megtanítsuk az anyukáknak, hogyan érthetik meg azt, amit a gyermekük szavak nélkül üzen nekiktette hozzá a szakember.

Az első perctől kezdve figyelek arra, hogy ne cukrozzam a teáját, délelőtt kapja a gyümölcspépet, a sok cukrot tartalmazó gyümölcslevek helyett pedig inkább vizet adok neki, amit szerencsére nagyon boldogan iszik – árulta el a színésznő.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!