3 éve

Így élte utolsó napjait: magányosan halt meg a magyar tévés legenda

Élete utolsó éveiben Budán, egy idõsek otthonában élt Baleczky Annamária, ahol bár szerették és tisztelték, mégis nagyon magányos volt..

Húsz éve egy tollvonással küldték el a Magyar Televízió bemondóit, közöttük őt is. Nem akart képernyőre kerülni, a rádióban kezdte pályafutását, de egy barátja beajánlotta a csinos lányt a televízióhoz, így 26 évig konferálta az Esti mesét, filmeket, vezetett szilveszteri műsorokat.

„Szerettek a nézők, ám én nem szerettem az ismertséget, mert zárkózott, háttérbe húzódó alkat vagyok, még a tévében sem néztem magam vissza" árulta el pár éve a tévés a régi időkre emlékezve, amikor is zsákszámra kapta a leveleket a nézőktől. "Nem voltam rosszban senkivel a kollégák közül, de igazán jóban csak Takács Marikával és Tamási Eszterrel voltam. Amíg éltek, összejártunk.”

Annamáriát annak az otthonnak a lakói is felismerték, ahová néhány éve, férje halála után költözött. Eladta újlipótvárosi lakásukat, s önálló kis apartmant vásárolt az intézményben, mert egyedül nem tudta volna fenntartani hatalmas otthonát, ott viszont gondoskodtak róla.

„Szerette a rendezvényeket, a filmvetítéseket, de sokszor a szobájába vitték neki a reggelit, a vacsorát. Sokat nézte a tévét, olvasgatott, de

rokonok nem nyitották rá ajtót, nem volt családja szegénynek. Két civil barátnője látogatta időnként,

csokoládéval, édességgel kedveskedtek neki” – árulta el a Blikknek az idősotthon egyik lakójának hozzátartozója.

A siker, a népszerűség megadatott az egykori műsorvezetőnek, a család azonban nem. Orvos férje a tévéképernyőn keresztül szeretett bele, s a rádiós Kondor Katalin hozta őket össze egy nőgyógyászkongresszuson. Nagy szerelem lett, gyors házasság. Szépen éltek, járták a világot, mindig kitartottak egymás mellett, de gyerekre hiába vártak. Akkor még nem létezett lombikprogram, ezért a bemondónő 30 évesen szeretett volna örökbe fogadni, ám a férje nem akart „idegen gyermeket”.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!